Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Szeptember 13. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Zsolnay-porcelán kerülhet kesztyűre, cipőre

Zsolnay-porcelán kerülhet kesztyűre, cipőre

Az ékszerek után ruházati cikkekre, spanyol cipőre és pécsi kesztyűre valamint bútorra is felkerülhet a Zsolnay-porcelán, miközben orosz és kínai piacokra is megindult a motívumokban gazdag, nagy értékű porcelán díszművek készítése - számol be a bama.hu.

Új, rendhagyó kezdeményezéssel folytatja a brandépítést a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. A patinás pécsi cég - egy kicsit elszakadva a tőle eddig megszokott porcelánkészítéstől - az ékszerek után más területre is bemerészkedik termékeivel. A tervek szerint a lábbeliken is feltűnhetnek majd az általunk használt motívumok, a Zsolnay-díszítőelemek. A gyár új termékei egy új bemutatóteremben tekinthetők meg.

Hasonló együttműködés előkészítését tervezik a Pécs városát ugyancsak fémjelző pécsi kesztyűs cégekkel, de felmerült már az is, hogy egyedi készítésű bútorokról is visszaköszönhetnének a Zsolnay stílus- és márkajegyek.
Az új kezdeményezésben a cég által támasztott legfontosabb követelmény, hogy nem kommersz tömeggyártáshoz, és kizárólag minőségi termékekhez kapcsolódjon ilyen módon a Zsolnay neve.

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. pályázatot hirdet a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával és a Kreatív Ipari Klaszterrel együttműködésben megalakuló Zsolnay Céh tagságára. Az egyedülálló kezdeményezés keretében ugyanis a helyi kisvállalkozásokkal is együttműködhet a jövőben az egyik legpatinásabb pécsi cég.

A megalakuló Zsolnay Céh tagjai számára rendelkezésre bocsátja a Zsolnay kapcsolatrendszerét, ezáltal – többek között helyi és külföldi vásári megjelenésekkel – támogatva őket a hazai piacaik bővítésében és a nemzetközi színtérre lépésben.

A Zsolnay Céh tagja lehet minden olyan kézműves vállalkozó, aki a klasszikus kézműves-tevékenységet űz, és minőségi termékével tud kapcsolódni a Zsolnay által képviselt értékhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.