Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2011. Július 07. 07:13, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress

Zsiráfbébi a bécsi állatkert új sztárja

Zsiráfbébi a bécsi állatkert új sztárja

A látogatók szeme láttára jött világra a bécsi állatkert új jövevénye, Arusha. Az újszülött 1,70 méter magas és 60 kiló.

 

A Schönbrunni Állatkert zsiráfhölgye, Rita 15 hónapi vemhesség után, július 4-én pottyantotta világra Arushát. A zsiráftehenek ugyanis állva ellenek, így az újszülött állat csaknem kétméteres magasságból csusszan a földre.
A zsiráfbébi nemét még nem állapították meg ugyan, a gondozók azonban rögtön elnevezték Arushának.

Az újszülött 1,70 méter magas, 60 kiló és tökéletes mása a kifejlett példányoknak. Bár a zsiráftehén nyolc-tizenkét hónapig szoptatja a kicsit, a fiatal állat már néhány hét után elkezdi kóstolgatni a faleveleket és a szénát.
A Schönbrunni Állatkert zsiráfcsordája a Rothschild-zsiráfokhoz tartozik, amelyekből pusztán mintegy 2.500 példány él az afrikai szavannákon.
Utoljára 2007-ben született zsiráfborjú Bécsben, ahol 1828 óta tartanak ilyen állatokat. Az első zsiráfot Egyiptom alkirálya ajándékozta az osztrák császárnak. Az emberek akkoriban csodájára jártak e furcsa szerzetnek.

Orientpress Hírügynökség

Címkék: állatkert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez