Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Május 11. 10:17, csütörtök | Belföld
Forrás: police.hu

Vonatnak rohant egy elszabadult ló – vádat emelnek a furcsa baleset miatt

Vonatnak rohant egy elszabadult ló – vádat emelnek a furcsa baleset miatt

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség abban az ügyben, amelyben egy elszabadult ló nekirohant egy Győrben közlekedő vonatnak.

A Győri Rendőrkapitányság nyomozást folytatott vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség megalapozott gyanúja miatt egy 38 éves győri férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint tavaly március 27-én 15 óra 52 perckor egy személyvonat mozdonyvezetője tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy egy ló rontott neki a szerelvény egyik kocsijának. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy 7 és egy 10 éves gyermek vezette az állatot, amikor az hirtelen kitépte a gyerekek kezéből a vezetőszárat és elszabadult. A ló ezután a baleset helyszínéig körülbelül 1200-1400 métert tett meg, majd nekirohant az arra közlekedő vonat egyik szerelvényének. A jószág elpusztult, a vonat pedig megrongálódott. A nyomozók a tanúvallomások alapján megállapították, hogy a 38 éves Cs. István bízta az állatot a két kiskorú gyermekre, ezért a férfit vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A Győri Rendőrkapitányság a nyomozást a napokban befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére