Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. November 23. 11:00, hétfő | Sport

Várkonyi Szabolcs: Szerintem senki sem fog sokat egyenesen menni!

Várkonyi Szabolcs: Szerintem senki sem fog sokat egyenesen menni!

Interjú Szabival a hétvégi Rally Show előtt. 2015 november 27-29-e között lesz a horvátországi Santa Domenica Rally Show.

Itt pároddal Mónikával, egy Mitsubishi EVO IX.-es versenyautóval fogtok részt venni.

Szombat este a rendezők egy Rally Party-val kedveskednek nektek és a többi sporttársatoknak. Itt gondolom jóízű beszélgetés közben átbeszélitek a 2015-ös és az eddigi tapasztalatokat amit itt gyűjtöttetek össze?
- A partin még nem vettem részt, most meglátjuk, mihez lesz kedvünk, aznap egy egész napos teszten veszünk részt Zágráb mellet. Lehet, hogy inkább a pihenést választjuk.


Szombaton gépátvétel, majd este egy ünnepélyes rajtceremónia vár rátok.

Vasárnap ötször mentek végig váltakozó irányban 30 kilométer össztávval.
Milyen jellegű talajjal fogtok találkozni? Várható-e hó, vagy eső a versenyre?

- Egy sóderbánya és környékén rendezik a versenyt, így lesznek benne laza, kavicsos részek is és vannak kemény földes részek is. Mivel ismét 110 felett van az indulok létszáma, fontos, hogy ne legyen nagy eső a verseny előtti napokban, hogy élvezhető legyen, ami a jelenlegi előrejelzések szerint úgy néz ki, be is válik, csütörtöktől vasárnapig hűvös, de csapadékmentes időt jósolnak.


Korábban indultál-e már itt, ha igen milyen eredménnyel?
- Tavaly indultam itt, szintén egy Mitsubishivel, de nagyon mostoha , saras körülmények között és mivel itt versenyeztem először hosszú pályafutásom során 4 kerék meghajtású autóval, nagyon óvatos voltam, még annak is okozott fejfájást a pálya, aki régóta ilyen autókat vezet. Az abszolút 10. hely környékén voltam, amikor az utolsó gyorsot már nem teljesítettük, nagyon elhúzódott a verseny és haza kellet érnünk estig.



Ezt a versenyt egy szabad, önfeledt autózásnak szánjátok, vagy azért a gázpedált is padlóig nyomod egy kis kézifék húzogatással?
- Úgy gondolom ezzel az autóval, csak úgy lehet élvezetesen menni murván, ha az ember a gázt is nyomja, a kéziféket is húzogatja, remélem az előző napi teszt segíteni fog, hogy ráérezzek erre.


Mit üzensz a kilátogató szurkolóitoknak?
A szurkolóknak üzenjük (magyaroknak is) jöjjenek bátran ki, megéri, nagyon jó mezőny lesz, rengeteg magyarral és szerintem senki sem fog sokat egyenesen menni.


Támogatók: HETECH TREND KFT, SUN&FUN HOLIDAYS, TRUCK PARTS KFT. AIRVENT ZRT. DROIDX KFT. VILLUMEN KFT. VPT GROUP, HONDA ÉLES, CARWAX, DI-FER KFT, ATRA KFT.

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

2024. Április 26. 06:41, péntek | Sport

Nem várt izgalmakat hozott a Mezőörs és az Unione csatája az Amatőr Kupa döntőjében

Az Unione FC nyerte csütörtökön a labdarúgó Amatőr Kupát.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.