Városlista
2024. április 14, vasárnap - Tibor

Hírek

2023. December 12. 14:09, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Újabb félmilliárdos pályázatot hirdetnek jövőre az állatvédő civil szervezeteknek

Újabb félmilliárdos pályázatot hirdetnek jövőre az állatvédő civil szervezeteknek

A jövő év januárjában egy újabb 500 millió forintos keretösszegű pályázatot hirdetnek állatvédő civil szervezetek számára

- jelentette be az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden a Facebook-oldalán.

Ovádi Péter a közösségi oldalán közzétett videóban azt mondta: az állatvédelem alappillérjei a civil szervezetek, ezért is gondolták azt, hogy tavaly egy 500 millió forintos keretösszegű pályázatot hirdetnek meg a számukra.

Hozzátette, hogy ezen a pályázaton 187 civil szervezetet tudtak támogatni, amelyek az így elnyert összegeket ivartalanításra, működési költségekre és férőhelyek bővítésére használhatták fel.

Emlékeztetett, hogy a pályázók 500 ezer és 10 millió forint közötti összegre nyújthatták be kérelmüket.

Úgy folytatta: a nagy sikerre való tekintettel kikérték a civil szervezetek véleményét arról is, hogy ha esetleg egy újabb felhívást tesznek közzé, miben kell változtatniuk.

"Örömmel jelenthetem be, hogy 2024 januárjában meg fog jelenni egy újabb, 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédő civil szervezetek számára. Közös ügyünk az állatvédelem!" - fogalmazott Ovádi Péter.

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál szombat délelőtt, a sportrepülőgépben utazó két férfi a helyszínen meghalt, a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: a magyarság lelke vidéken él

A magyarság lelke vidéken él, elsősorban a falvakban és a kisvárosokban, mert sajnálatosan szinte már csak itt élnek a keresztény gyökerű értékek, amelyekkel a magyarság ezer éven át túl tudott élni a Kárpát-medencében

2024. Április 13. 06:00, szombat | Belföld

MÁV: tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri fővonal felújítása

Tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri vasúti fővonal felújítása, emiatt több ütemben módosul a menetrend a következő hónapokban - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.