Városlista
2024. április 14, vasárnap - Tibor

Hírek

2023. Július 30. 08:22, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Továbbra is igényelhető támogatás a KRESZ tanfolyamhoz és a vizsgához

Továbbra is igényelhető támogatás a KRESZ tanfolyamhoz és a vizsgához

Öt éve igényelhető támogatás a KRESZ-tanfolyamhoz és -vizsgához - írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára szombaton a Facebookon.

Nagy-Vargha Zsófia azt írta: a jogosítvány ma már elengedhetetlen a munkaerőpiacon, sok munkakör betöltésénél hatalmas előny, ha a fiatal tud vezetni, ezért döntött öt évvel ezelőtt a kormány a 20 év alatti fiatalok jogosítványszerzésének támogatásáról, majd a kedvezményt három éve a kismamákra is kiterjesztette.

A programnak köszönhetőn a kormány eddig már több mint 4 milliárd forintos támogatást adott mintegy 163 ezer kérelmezőnek.

Úgy folytatta, hogy a kormány a KRESZ-vizsgadíj támogatását - hasonlóan a többi családtámogatáshoz - a mostani háborús időben is megvédi és jövőre is biztosítja, az ehhez szükséges több mint 1 milliárd forintos pénzügyi fedezet a jövő évi költségvetésben is rendelkezésre áll.

A "B" kategóriás járművezetői engedély megszerzéséhez szükséges sikeres KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját az állam 2018 júliusa óta részben vagy egészben téríti meg a 20 év alatti fiataloknak - közölte Nagy-Vargha Zsófia.

Hozzátette: a költségtérítés 25 ezer forintig igényelhető, a tanfolyam hagyományos tantermi vagy online, elektronikus formában is elvégezhető.

A támogatást a Magyar Államkincstárnál lehet kérvényezni a sikeres vizsga után, a tanfolyam és a sikeres vizsga díjának befizetését igazoló dokumentummal.

A kormány 2020. július 1-jétől kiterjesztette a támogatásra jogosultak körét: így a kedvezményt már a gyermekük nevelése miatt otthon maradó - csecsemőgondozási díjban (csed), gyermekgondozási díjban (gyed), gyermekgondozást segítő ellátásban (gyes) részesülő - édesanyák, édesapák, sőt, életkortól függetlenül a nagyszülői gyedben részesülők is igénybe vehetik - emlékeztetett a helyettes államtitkár.

Az életkezdéshez és a munkavállaláshoz hozzájáruló támogatás fontos eleme a több mint 30 családtámogatási formának, hiszen a fiatalokat abban az életkorban segíti, amely az egyik legmeghatározóbb időszak a versenyképes tudás megszerzésében. Ennek fontos része a jogosítvány is - írta bejegyzésében Nagy-Vargha Zsófia.

Címkék: kreszt, támogatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál szombat délelőtt, a sportrepülőgépben utazó két férfi a helyszínen meghalt, a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: a magyarság lelke vidéken él

A magyarság lelke vidéken él, elsősorban a falvakban és a kisvárosokban, mert sajnálatosan szinte már csak itt élnek a keresztény gyökerű értékek, amelyekkel a magyarság ezer éven át túl tudott élni a Kárpát-medencében

2024. Április 13. 06:00, szombat | Belföld

MÁV: tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri fővonal felújítása

Tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri vasúti fővonal felújítása, emiatt több ütemben módosul a menetrend a következő hónapokban - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.