Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2014. Július 16. 05:00, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Teljesült a kívánságom!

Teljesült a kívánságom!

Egy sikeres, és kemény verseny után vagy csapatoddal, akik ismét profi munkát végeztek a verseny alatt.
A Cseh Nová Paka autocross pályáján indultál a Mitsubishi Colt EVO versenyautóddal. Ez a negyedik Autocross Europa-Meisterschaft / FiA European Championsshipfutam volt 2014-ben.

Megosztanád a hétvége keserűségeit és örömeit a portálolvasókkal?

- Pénteken sikeresen megérkeztünk az autocross „fellegvárának” számító, az EB negyedik fordulójának helyszínt adó Nová Pakába.
Rendkívül jól szervezett versenyhétvége volt, az adminisztratív nem tartott tán 10 percig se! A gépátvétel, mondhatni alapos volt, az eddigi versenyekhez képest. Hál Istennek tavalyról ismerős arcok fogadtak, meglepően kedvesen, ez mindenképpen pozitív élmény volt.

Szombaton a szabadedzéssel kezdődött meg a viadal, sajnos, mint eddig minden pályán az ismerkedéssel telt az első három köröm, így nem is volt értékelhető.

Az időmérő edzéseken próbáltam félre tenni félelmeimet a pályával kapcsolatban, mely többé-kevésbé sikerült, sajnos a gumiválasztásunk nem volt túl sikeres. Az első mért edzésen használt gumi jó választás lett volna a második mért edzésre, a másodikon használt, pedig az elsőre. Így, ha jól emlékszem a 14. helyen zártuk az időmérést. Az első előfutamot a harmadik rajtsorból kezdtük, annak is az utolsó helyéről. A rajt parádés volt a második kanyarban már a negyedik helyen haladtam a Colt-tal. Sajnos szokás szerint a technika egy kicsit megtréfált, hisz a váltó önálló életre kelt. A balos visszafordítóban 2-es sebességi fokozatból, negyedikbe váltott, így míg összekaptam az autót, hárman megelőztek és a hetedik helyre estem vissza. Sajnos ez az eset még kétszer megismétlődött, így nem tudtam visszaszerezni a pozíciómat, és a hetedik helyen értem célba. A problémát a szombati este megoldotta a szervizcsapatom.

A vasárnapi versenyzés igen korán, kilenckor kezdetét vette a második futammal, melyet szintén abból a pozícióból kezdhettem, mint a szombati futamot. Ez a futam igen harcosra sikerült, és végül az ötödik helyen hoztam be a Colt-ot. A harmadik futamon a második sorból rajtolhattam, mely igen jól sikerült, de az emelkedő után bátortalannak bizonyultam, így csak a negyedik helyen álltam. a balos visszafordító egész hétvégén a „mumusom” volt, itt nem hittem el, hogy megelőzhetem nagynevű ellenfelem, ez lett a vesztem. Ötödik helyre estem vissza, mely a leintésig már nem változott.

Az előfutamok eredményei alapján a „B” döntő harmadik pozíciójába kvalifikáltam magam.

A „B” döntő első rajtja sikertelen volt, hisz az orosz versenyző beugrott, melyet kizárással büntettek. A megismételt rajtot jól elkaptam és mindjárt az első kanyarban élre álltam. Sajnos a balos visszafordítót ismét rossz ívem vettem, az autó belassult, a cseh Brozek pedig a Colt hátuljában landolt, melynek eredményeképpen a teljes hátsó hajtás odalett. Az immár elsőkerekes Colt-tal nem tudtam visszaszerezni a pozíciómat, de a harmadikkal szemben növelni tudtam előnyömet és a második helyen célba tudtam érni, mely A döntős indulást jelentett.

Cuni és Levente nem egész 20 perc alatt kicserélte a teljes hátsó hajtást, mely azt gondolom erő feletti teljesítmény volt, ezúton is köszönöm nekik. Kisebb igazításokat is elvégeztünk a karosszérián, sajnos a hűtő is megsérült az ütközésnél, mely cseréjére már nem volt időnk.

Az A döntő rajtrácsának utolsó pozíciójában elfoglaltam a helyem, azt gondolom soha nem voltam még ilyen nyugodt a rajtrácson. Sajnos a rajtomon ez meg is látszott, utolsóként fordultam el. Jött az a bizonyos balos visszafordító, melyet most jó íven vettem, így a B döntő győztesét sikerült megelőznöm. A következő kanyarban kiesett a litván Pleskovas így a nyolcadik helyen haladhattam. Azt gondolom hatalmasat csatáztam Jiri Bret barátommal a hetedik helyért, melyet többször is megpróbáltam megszerezni tőle, nem sikerült. Mindketten fülig érő szájjal szálltunk ki autónkból a parc fermé-ben, és összeölelkeztünk, jó harc volt. Végre élveztem az autózást. Azt gondolom, hogy nagyon értékes nyolcadik helyet szereztünk, igen, igazi csapatmunka volt!

Legközelebb hol indulsz a csapatoddal, melyik Autocross EB-n?


- A franciaországi Saint-Georges de Montagui pályáján lesz az Autocross EB ötödik fordulója. Remélem, a pályaismereti hátrányomat kicsit gyorsabban le tudom már itt küzdeni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.

2024. Május 12. 08:57, vasárnap | Sport

Meglepetésre kikapott Miskolcon a Fradi

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte otthon a bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.