Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Október 10. 11:39, hétfő | Kék hírek
Forrás: mti

Százmilliós adócsalás miatt emeltek vádat két férfi ellen

Százmilliós adócsalás miatt emeltek vádat két férfi ellen

Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség egy baksi és egy szalkszentmártoni férfi ellen, aki fiktív számlák kibocsátásával okozott mintegy 170 millió forintos kárt az államnak

- tájékoztatta a főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, a büntetett előéletű férfiakat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolják.

A vádirat szerint az egyik férfi egy baksi vállalkozás vezetője volt, a másik több, az ország különböző részén bejegyzett gazdasági társaságot irányított a saját nevén vagy fiktív ügyvezetőt megbízva.
A vádlottak elhatározták, úgy csökkentik a baksi cég adófizetési kötelezettségét, hogy el nem végzett munkákról állítanak ki számlákat, amelyeket önellenőrzés keretében számolnak el. 2011 júliusa és 2013 júniusa között három gazdasági társaság nevében készültek ilyen fiktív számlák, amelyek segítségével az azokat befogadó cég a szükségesnél mintegy 176 millió forinttal kevesebb forgalmi adót fizetett be - ismertette a csoportvezető ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.