Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Április 29. 10:25, péntek | Sport
Forrás: mti

Stadiont neveznek el Puskás Ferencről egy olasz településen

Stadiont neveznek el Puskás Ferencről egy olasz településen

Stadiont neveznek el Puskás Ferencről az olaszországi Signában.

A Signa 1914 nevű csapat stadionjának névadó ünnepségét május 14-én rendezik, amikor a toszkán területi ligában szereplő együttes az élvonalbeli Empolit fogadja egy gálameccsen. A Signa otthona, a Stadio del Bisenzio 2700 néző befogadására alkalmas. Szöllősi György, a Puskás Intézet igazgatója a FourFourTwo magazin honlapján megerősítette a névadásról szóló hírt.

Az itáliai klub vezetőinek választása azért esett éppen az Aranycsapat egykori kapitányára, mert 1958. január 23-án barátságos mérkőzést játszott a Signa színeiben az Empoli ellen. Ekkoriban a Fiorentina szerette volna leigazolni Puskást, ez nem valósult meg, ám miközben várta a firenzei fejleményeket, beállt a közeli település együttesébe, amely 3-0-ra nyert, a magyar csatár nem szerzett gólt.

Címkék: Puskás Ferenc, stadion

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.