Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Március 26. 06:56, vasárnap | Belföld
Forrás: Rendőrség

Sok a motoros az utakon, fokozott figyelemmel közlekedjünk!

Sok a motoros az utakon, fokozott figyelemmel közlekedjünk!

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, ezért számítani kell az utakon a motoros közlekedőkre!

A motorosok a „gépesített járművek” kategóriájának legvédtelenebb képviselői, akiknek a halálozási kockázata közlekedési baleset esetén nyolcszor nagyobb, mint a személygépkocsivezetőké. A motorosok testi épségét nem védik olyan műszaki megoldások, mint a járművekben utazókét, így balesetnél a motorkerékpárosok teste közvetlenül sérül - hívja fel a figyelmet a Veszprém Vármegyei Rendőrfőkapitányság.

Lakott területen belül a városi forgalomnál lényegesebben gyorsabban haladnak a motorosok, még akkor is, ha nem lépik át a megengedett sebességet. Gyorsabban váltanak sávot és az előzési manővereket is lendületesebben hajtják végre. Gyakori baleseti ok, hogy az autós sávváltáskor nem néz bele a visszapillantó tükörbe, és a mögötte éppen érkező motorossal összeütközik. A motoros már kisebb lökés után is beeshet egy autó vagy autóbusz alá, mely súlyos sérüléssel vagy halálos kimenetellel járhat.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri a motorkerékpárosokat, hogy az alábbi tanácsokat fogadják meg szezonkezdés előtt:
• kizárólag kifogástalan műszaki állapotú, és biztonságtechnikailag is megfelelő motorkerékpárral közlekedjen;
• ne megszokásból vezessen, fokozott figyelemmel kezdjen bele előzésbe és kanyarodási manőverbe;
• tartsa be a sebességhatárokat, és mindenkor az út-, időjárási-, és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjen;
• viseljen bukósisakot és további védőfelszereléseket, melyek egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát nagymértékben csökkenti.
… hogy mindenki hazaérjen!

Fotó: Youtube

Címkék: közlekedés, motoros

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során