Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Február 25. 12:58, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

Sajtónyilatkozat buktatott le egy somogyi vállalkozást

Sajtónyilatkozat buktatott le egy somogyi vállalkozást

Egy sajtónyilatkozata buktatta le azt a turisztikai nevezetességet is üzemeltetető Somogy megyei kft.-t, amelynek illetékese arról számolt be egy napilapnak, hogy kiemelkedő látogatottságot értek el, amit adatokkal is megerősített - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Somogy Megyei Adóigazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-t.

Fülöp Eszter közölte: a revizorok az újságcikk alapján teljes körű ellenőrzést tartottak a társaságnál. Azt vizsgálták, hogy a kft. a belépőjegyek árusításából milyen bevételeket szerepeltetett a nyilvántartásaiban, továbbá összehasonlították a látogatottságot a napi és havi bevétellel, a nyilatkozatban szereplő éves árbevétellel. Megállapították, hogy a cég rengeteg belépőjegyet értékesített, de egyetlen esetben sem állítottak ki erről bizonylatot.
A vizsgált dokumentumok alapján kiderült, hogy az adózó iratai nem alkalmasak az ellenőrzésre, ezért becsléssel állapították meg az éves jegyeladást. Ez alapján a társaság adózás előtti eredménye 57 millió forinttal növekedett, ami plusz 1,5 millió forint társaságiadó- és 14 millió forint áfakötelezettséget jelent. A cégre 11 millió forint adóbírságot szabtak ki, és késedelmi pótlékot is fizetnie kell.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.