Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Január 10. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Rogán: megvalósítható a harmadik rezsicsökkentés

Rogán: megvalósítható a harmadik rezsicsökkentés

Rogán Antal szerint az előkészítő tanulmányok és a számok alapján egyértelműen megvalósítható a harmadik rezsicsökkentés. A Fidesz frakcióvezetője Facebook-oldalán szerda este közölte, hogy ismét ülésezett a harmadik rezsicsökkentést előkészítő munkacsoport. Mint írta, 'közel vagyunk a megoldáshoz, jövő hétre véglegesítjük a frakcióülésre készülő javaslatokat'.

Rogán Antal decemberben jelentette be, hogy a Fidesz-frakció januári ülésén dönt majd az újabb rezsicsökkentésről, amelyet lehetségesnek és fontosnak is tart, a villamos energia és a gáz ára ugyanis a magyar családok keresetéhez képest még mindig az európai átlag felett van.

A cél ezért az, hogy ezek az árak elérjék az európai átlagot - mondta, hozzátéve, hogy ennek érdekében dolgozik az általa vezetett munkacsoport, amelynek tagja Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára és Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa.

Rogán Antal hozzátette, hogy 'szeretnék górcső alá venni a rezsi minden egyes elemét, még olyanokat is talán, amelyekkel egyébként a korábbi időszakban nem foglalkoztunk'. Jelezte ugyanakkor, hogy vizsgálódásuk tárgya elsősorban az áram- és a gázár.

Legutóbbi, december 18-ai ülésén a munkacsoport arra kérte Dorkota Lajost, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnökét, hogy készítsenek előrejelzést a várható világpiaci árakról.

Rogán Antal akkor közölte: a földgáz és a villamos energia területén is árcsökkenésre számítanak, és az a céljuk, hogy az a magyar fogyasztóknál is érvényesüljön 2014-ben.

A fideszes frakcióvezető arra is kérte az energiahivatal elnökét, hogy kérjen adatokat a magyar szolgáltatóktól. Megjegyezte: a MEKH adatbekérési jogát januárban törvénnyel fogják megerősíteni, adatszolgáltatási kötelezettséget írnak elő, hogy a tényeket ne lehessen eltitkolni se a hatóság, se a magyar fogyasztók elől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.