Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Január 25. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Rogán Antal: áprilisban újabb rezsicsökkentés

Rogán Antal: áprilisban újabb rezsicsökkentés

A Fidesz-KDNP mai frakcióülésén döntés születhet arról, hogy áprilisban a lakossági gáz árának mérséklésével folytatódik a rezsicsökkentés - nyilatkozta Rogán Antal a Magyar Nemzetnek. A Fidesz frakcióvezetője azt mondta, az önkormányzati tulajdonú cégek a távhő árának mérséklése kapcsán idén is számíthatnak kompenzációra, ugyanakkor a gazdaságos működés feltételeit vizsgálni fogja az energiahivatal is.

Rogán Antal szerint ahhoz, hogy valódi verseny alakuljon ki a bankszektor szereplői között, az is kell, hogy legyenek új szereplők a piacon. A frakcióvezető közölte, nem állami szerepvállalásra, hanem elsősorban állami szabályozásra van szükség. Ebbe illeszkedik szerinte az új takaréktörvény, a Takarékbank megerősítése, de szükség van például bankszanálási törvényre is. A frakcióvezető beszélt arról is, hogy ha márciusig megszületik a Kúria jogegységi döntése a devizahitelesek ügyében, a Fidesz-KDNP rendkívüli parlamenti ülés összehívását fogja kezdeményezni.

Tavaly a Gazdasági Rádiónak már nyilatkozott arról Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára, hogy hosszú távon a hazai energiaszektor non-profittá tétele a kormány célja. Erre a nyilatkozatra erősített rá a Napi Gazdaságnak adott interjúban Hegmanné Nemes Sára, aki ezt azzal egészítette ki, hogy nonprofit jelleggel működtetett állami monopólium megvalósítása a kormány célja.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.