Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 06. 10:46, péntek | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Rally: Egyetlen hiba sem fér bele…

Rally: Egyetlen hiba sem fér bele…

Az S-Motorsport kettőse, Vincze Ferenc és Bazsó Attila úgy tervezte, hogy megismétli tavalyi diadalát a szezonnyitó Credobus Eger Rallye-n.

Persze a Skodás duó tudta, hogy a 15 R5-ös autót felvonultató mezőnyben ez közel sem lesz sétagalopp, de bíztak a tudásukban. Az első nap közepéig minden úgy alakult, ahogy a csapat tervezte, aztán a hetedik szakaszon elkövettek egy hibát, így a hevesi futamon meg kellett elégedniük a negyedik hellyel, illetve az Erő gyorsasági győzelméért járó extra pontokkal.

Vincze Ferenc:
„Az első nap jól indult, igaz kicsit visszafogottabban kezdtünk. Éreztem, hogy ettől még van bennünk egy kicsivel több, de így is óriási csatát vívtunk Hadik Andrissal, Turán Fricivel és még Kazár Miki is lőtávolon belül volt.

A hatodik szakaszt követően három tized másodperc lemaradással álltunk a második helyen, amikor elkövettük azt az ominózus hibát. Sirokon megforogtunk olyan 150-es tempónál egy vizes kanyarba. Szerencsére nem történt komolyabb probléma, de ezzel a malőrrel elvesztettünk 16 másodpercet és rögtön visszacsúsztunk a negyedik helyre. Ráadásul kissé motivációvesztetté váltunk, mert tudtuk azt, hogy az Eger Rallye egy olyan verseny, ahol minimálisak a különbségek, ezt a tavalyi és az idei év is bizonyította, így pedig 16 másodperc hátrányt szinte lehetetlenség ledogozni, illetve nagyon meg kell feszülni érte, a normálisnál sokkal többet kell kockáztatni érte. Ezért inkább egy saját, biztos tempót autóztunk, amivel tudtuk, hogy célba érhetünk.

A negyedik hely biztos volt, ezért vasárnap a Power Stage-re készültem, hogy ott azért meg tudjuk mutatni a tudásunkat, illetve be akartam bizonyítani magunknak, hogy igenis van keresnivalónk ebben a mezőnyben. Szerencsére a 20. szakaszon úgy sikerült, ahogy elterveztük, igaz ebben a gyorsban is volt két apró hiba, de megnyertük, úgyhogy mentettünk pár pontot. Remélem, hogy Miskolcon kiköszörüljük a csorbát, mert a borsodi pályák nagyon tetszenek, igaz a hazai pilóták nagyon gyorsak, de bízom benne, hogy megtudjuk nehezíteni a dolgukat a második futamon.”

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.