Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Március 31. 08:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI/Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán: meg kell állítani a genderőrületet!

Orbán: meg kell állítani a genderőrületet!

Meg kell állítani a genderőrületet! - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Egerben, ahol a gyermekvédelmi népszavazásban feltett kérdések elutasítása, és a Fidesz-KDNP helyi jelöltje, Pajtók Gábor mellett kampányolt.

Azt mondta: ha elmegyünk és négy nemmel szavazunk, akkor a kérdést a népszavazással hosszú időre le is rendezzük. "Az anya nő, az apa férfi, a gyerekeinket hagyják békén!" - hangsúlyozta.

Kijelentette azt is, hogy a népszavazás tétje, "megőrizzük-e a józan eszünket". Úgy folytatta: Magyarország egy szabad ország, a felnőttek eldöntik, hogy hogyan akarnak élni. "Nem is akarunk mi ebbe beleszólni. De a gyerekek, na az a vörös vonal" - fogalmazott.

Szerinte azért kell most népszavazást tartani, hogy világossá váljon, "ezeknek a marhaságoknak", idegen divatoknak nem szabad bejutniuk az iskolákba.

Hozzáfűzte: ha a gyerekeket az iskolában olyan hatások érik, amelyek a szülők dolgát megnehezítik, akkor az iskola olyasmit csinál, amire nem kapott felhatalmazást.

"Mi elvárjuk a tanároktól, elvárjuk az iskolától, hogy ne neveljék át a gyerekeinket. Nem adtuk át a jogunkat soha senkinek, hogy más határozza meg helyettünk, mikor, hogyan kell a gyerekeinket szembesíteni az életnek ezekkel a nagyon nehéz kérdéseivel" - hangsúlyozta, hozzátéve: ez a szülő dolga, ezt a jogot pedig meg kell védeni, különben elveszik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni