Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. November 07. 10:28, péntek | Sport
Forrás: MTI

Női kézilabda BL - Csoportelső lehet a Győr - ELŐZETES

Női kézilabda BL - Csoportelső lehet a Győr - ELŐZETES

Amennyiben a címvédő Győri Audi ETO KC szombaton legyőzi legnagyobb csoportriválisát, a vendég dán Viborgot, úgy megszerzi a négyes első helyét és elsőként jut a 12-es középdöntőbe a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

A két együttes múlt heti összecsapásán a győriek magabiztos játékkal nyertek 30-25-re Viborgban, pedig a várandós Görbicz Anita csak a büntetők végrehajtására állt be, többen pedig sérülés miatt kihagyták a rangadót.
A két pont begyűjtése ezúttal is fontos lenne a magyar csapat számára, mert az új lebonyolítás alapján a továbbjutók magukkal viszik az egymás elleni eredményeket. A Győr célja az, hogy a maximális nyolc ponttal várhassa a középdöntőt.
A Görbiczet helyettesítő, nyáron igazolt spanyol Macarena Aguilar a klub honlapján elmondta: nem kis feladatot jelent számára a válogatott játékos pótlása.
"+Görbe+ a világ legjobb irányítója, utánozhatatlan játékintelligenciájával, játékstílusával, így igencsak össze kell kapnom magam, ha a nyomába akarok érni" - fogalmazott.
Kiemelte: most az a fontos, hogy ne a múlt hétvégi győzelmük tudatában készüljenek a visszavágóra, hanem képesek legyenek azt teljesen új meccsként kezelni.
"Igaz, hogy megnyertünk kint egy fontos csatát, de biztosra vehetjük, hogy a dánok győzni jönnek Győrbe. A múlt vasárnapi meccset biztosan megnézzük majd a csapattal, kielemezzük a hibáinkat, főleg a második félidő hullámvölgyét, és igyekszünk majd kijavítani azokat, hogy ezt a két pontot is itthon tartsuk." - tette hozzá.
Az előző meccsen hiányzó német Susann Müller játszhat szombaton, sőt, már a szerdai, 40-27-es sikert hozó siófoki Magyar Kupa-nyolcaddöntőn hátfájás miatt kispadozó Heidi Löke is jól van.
Az ETO-n és a Viborgon túl a horvát Lokomotiva Zagreb és a svéd Sävehof vív harcot a még középdöntőt jelentő harmadik helyért. A két gárda első egymás elleni csatája döntetlent hozott.
Női BL, 4. forduló:
C csoport:
Győri Audi ETO KC-Viborg (dán), szombat 16.00
Lokomotiva Zagreb (horvát)-Sävehof (svéd), vasárnap 17.00
Az állás: 1. Győr 6 pont, 2. Viborg 4, 3. Zagreb 1 (70-86), 4. Sävehof 1 (75-105).
A csoportok első három helyezettje jut a 12-es középdöntőbe.

Címkék: Kézilabda-BL

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.