Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. December 03. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem bünteti Brüsszel a magyar erdőgazdálkodást

Nem bünteti Brüsszel a magyar erdőgazdálkodást

Lezárta az Európai Bizottság a Sajóládi, a Girincsi Nagy-erdő és a Csaholc Garbolci Natura 2000 erdők ügyében indított kötelezettségszegési eljárásokat. A magyar erdőgazdálkodás maradéktalanul teljesíti az uniós természetvédelmi elvárásokat - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium.

A Vidékfejlesztési Minisztérium intézkedéseinek köszönhetően lezárultak azok a kötelezettségszegési eljárások, amiket még 2008 és 2010 között indított hazánk ellen az Európai Bizottság a Natura 2000 erdőkben történt, jellemzően illegális fakitermelések miatt. A Bizottság elsősorban azt kifogásolta, hogy a magyar hatósági felügyeleti rendszer nem ad megfelelő védelmet a közösségi jelentőségű erdei élőhelyeknek.

Első lépésként az erdészeti hatóságok egy rendkívül szigorú Natura 2000 hatásvizsgálati rendszert vezettek be, amelyet az Európai Bizottság is elfogadott és eredményesnek ítélt. A Vidékfejlesztési Minisztérium ezután a hatásvizsgálatokból fakadó korlátozások ellentételezésére 2012-ben a vidékfejlesztési forrásokból elindította a Natura 2000 erdő kompenzációs támogatást. Ez az egyik legsikeresebb erdészeti vidékfejlesztési intézkedés lett. A minisztérium és az erdőgazdálkodók együttműködése azzal vált teljessé, hogy az uniós elvárások teljesülését megfelelő EU-s források hozzárendelésével biztosították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik