Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Május 29. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nagyon sok a harmincas szingli

Nagyon sok a harmincas szingli

Este nyolc után érdemes üzenni a kiszemeltnek, a férfiak pedig jobban teszik, ha megborotválkoznak (azaz mégsem a borosta a nyerő). Ha valaki pedig 50 éves is elmúlt, egyáltalán nem kell feladnia, hiszen az elmúlt években éppen az ő arányuk ugrott meg leginkább a társkeresőkön. Az idén 15 éves Randivonal.hu érdekes statisztikáiból, tapasztalataiból lássunk néhányat.

2001-ről 2011-re 30%-kal nőtt az egyszemélyes háztartások száma a legutóbbi népszámlálási adatok szerint, így számuk átlépte az 1,3 milliót. Két korcsoportban a legaggasztóbb a tendencia. A 30 évesek körében ugyanis közel két és félszeresére, míg az 50 évesek körében másfélszeresére nőtt az egyedülállók száma 10 év alatt.

Ezek a tendenciák megfigyelhetők az idén 15 éves Randivonal statisztikáiban is. Az 1999 óta működő társkeresőre a napokban regisztrál be a két és fél milliomodik felhasználó, ebből az alkalomból néhány érdekes statisztikával leptek meg bennünket, amelyeket több mint kétszázezer aktív társkereső profiljának adataiból állítottak össze, természetesen anonim módon.

„A legtöbb új felhasználó az elmúlt néhány év során az 50 év felettiek köréből került ki. Nekik a kétezres évek közepén még csak 2-3 százalék volt a részarányuk az összes regisztrált felhasználó közül, 2011-re ez 9%-ra nőtt, jelenleg viszont ez az arány már közel 20 százalék, vagyis az oldalon majdnem minden ötödik társkereső 50 év feletti” – árulta el Móczár Rudolf, a Randivonal.hu-t is üzemeltető Dating Central Europe Zrt. marketing igazgatója.

Mindeközben a 30 év alattiak aránya 45%-ról 30% alá csökkent, azaz napjainkra elmondható, hogy a társkeresők kétharmada a Randivonalon 30 év feletti. Ennek fényében már nem is annyira meglepő adat, hogy egy korábbi kutatás szerint a felhasználók 82%-a kifejezetten komoly kapcsolatot keres az oldalon, hiszen egyre kevesebb a húszas éveiben járó – és valljuk be, az esetek többségében még igencsak komolytalan – társkereső az oldalon.

Vallásukat a társkeresők több mint fele (55%) nem adja meg, viszont a felhasználók 38%-áról tudjuk, hogy keresztény. Minden negyedik felhasználó római vagy görög katolikus, minden tizedik pedig evangélikus vagy református vallást jelölt meg adatlapján. A fennmaradó 7%-ban találhatók a kisebb egyházak hívői, valamint a magukat kategorikusan ateistáknak vallók. A hívők közül viszont csak minden hatodikuk gyakorolja vallását, saját elmondásuk alapján legalábbis.

A társkeresők kétharmada alkalmazottként dolgozik, 10% alatti a tanulók aránya, 13% vállalkozó, 4% nyugdíjas, 4% szellemi szabadfoglalkozású és 1% álláskereső. Nőknél több az alkalmazott, mint a férfiak esetében, a férfiak nagyobb arányban vállalkozók.

„Korábbi felméréseinkből sok érdekességet tudhattunk meg a jelenlegi online társkeresőkről. Ezek szerint például a társkeresőink 60%-a egyáltalán nem szeretne dohányzó partnerrel együtt lenni, valamint tévhit az is, hogy a nőknek bejönne a borosta és azt is jó tudni a társat kereső férfiaknak, hogy barna vagy őszülő hajjal van a legnagyobb esélyük, a legtöbb hölgynek ugyanis ez a kettő a gyengéje” – foglalja össze a kutatási tapasztalatokat Móczár Rudolf.

A közhiedelemmel ellentétben egyik „v” betűs paraméter sem számít a nőknek, azaz szinte teljesen mindegy, hogy a kiszemelt férfi vallásos-e vagy sem. De ennél meglepőbb talán, hogy a másik „v”, azaz a vagyon sem nagyon számít a párválasztásnál, közel ezerötszáz társkereső nő válaszai alapján legalábbis semmiképpen, a kérdőíves kutatásban ugyanis csupán 4% jelölte meg a vagyont, mint fontos tényezőt. Az viszont már lényegesebb, hogy a férfi legalább alkalmanként sportoljon és legyen őszinte egy párkapcsolatban.

Érdekesség továbbá, hogy a Randivonal adatai szerint társat leginkább az esti órákban keresünk, ugyanis nyolc órától egészen 10-11-ig tetőzik a forgalom az oldalon. Jó eséllyel tehát ilyenkor kaphatunk a leggyorsabban választ a kiszemeltünknek küldött levelünkre, üzenetünkre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.