Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Szeptember 24. 18:13, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Megvannak az Ars Sacra Filmfesztivál díjazottjai

Megvannak az Ars Sacra Filmfesztivál díjazottjai

Az egész estés dokumentumfilm kategória győztese Domokos János A te neved című filmje lett, a rövid dokumentumfilm kategóriát Balla Dávid alkotása, a Ne bámuljanak már című film nyerte,

míg a rövid, fikciós szekcióban Chilton Nóra Telefonok összetörve és célkeresztben című alkotása bizonyult a legjobbnak az Ars Sacra Filmfesztiválon - közölte az Ars Sacra Alapítvány hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a beérkezett, nyolcvanhárom, két évnél nem régebbi filmből az öttagú zsűri - Dér András filmrendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, Dombrovszky Linda filmrendező, Komlósi Orsolya producer, Gőbel Ágoston újságíró - negyvennégy alkotást választott a versenyprogramba.

A kategóriák győztesei mellett több különdíjat is kiosztottak. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet különdíjával a székelyudvarhelyi Simó Ibolya Tomi, Ervin és az iskola című alkotását jutalmazta, a Nemzeti Művelődési Intézet Közösség-díját a Világítani fogok című, Huszár Domonkos és a Shoeshine.hu közös filmje kapta.

A Hagyományok Háza Hollós László és Dala István a Válaszút vándora című, Kallós Zoltánról készült portréfilmet jutalmazta. A Katolikus Rádió a Sára nővér rendezője, Erhardt Ágoston és Marossy Gyula portréfilmjét díjazta. Az Ars Sacra Alapítvány különdíját Mohi Sándor rendező-operatőr vehette át.

Az Ars Sacra Fesztivál keretein belül harmadik alkalommal rendezték meg a filmfesztivált, amelynek az idén a Tabán Artmozi adott otthont szeptember 16. és 23. között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére