Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 09. 14:45, péntek | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Megtalálták a 43. jaroszlavli áldozatot is

Megtalálták a 43. jaroszlavli áldozatot is

Az orosz ITAR-TASSZ hírügynökség szerint megtalálták az utolsó, a 43. holttestet is a Lokomotiv Jaroszlavl jégkorongcsapatát ért tragédia helyszínén, így az áldozatok utáni kutatást befejezték.

Az orosz nyílt profi jégkorongligában (KHL) érdekelt klubok vezetői közösen döntik el, hogy miként folytatódjon a bajnokság a Lokomotiv Jaroszlavl csapatának szerdai légi szerencsétlensége után.

A jaroszlavli területen háromnapos gyászt rendeltek el a sportolók emlékére, míg a KHL bajnoki rajtját bizonytalan időre elhalasztották. A Lokomotiv székházához virágokat, gyertyákat visznek az emberek, és egész Oroszországban sok sportrendezvényen gyászszalaggal versenyeznek csütörtökön a sportolók, csakúgy, mint a litvániai Eb-n szereplő kosárlabda-válogatott, amely ma Finnországgal játszik.

Twitter-oldalán több labdarúgó (Roman Sirokov, Dinyijar Biljaletgyinov, Vjacseszlav Malafejev) és teniszező (Dinara Szafina, Anasztaszija Pavljucsenkova, Viktorija Azarenka) is részvétét nyilvánította ki, de természetesen a hokivilágból is sokan megszólaltak az esettel kapcsolatban.

A KHL honlapján közölte, most a gyászolók megsegítése a legfontosabb, és – ha majd lehet – hideg fejjel kell döntéseket hozni a hogyan továbbról. A szezon szerdán rajtolt, ám a tragédia miatt félbeszakadt a Szalavat Julajev–Atlant nyitó meccs. Csütörtökre volt kiírva a Dinamo Minszk–Jaroszlavl találkozó (éppen a fehérorosz fővárosba tartott a Lokomotiv), és a másik három, e napra tervezett találkozót sem tartják meg.

Viktor Tyihonov, a sportág legendás edzőalakja azt javasolja, hogy a másik 23 klub adjon egy-egy játékost a Jaroszlavlnak, és ők így alkossanak egy csapatot, amely végigjátssza az idényt. De elképzelhető az is, hogy a Lokomotiv nélkül rendezik meg a szezont.

A szerdai tragédiában olimpiai és világbajnokok, Stanley-kupa-győztesek, junior-világbajnokok haltak meg. Az elhunyt világsztárok között van például a szlovák Pavol Demitra, a cseh Karel Rachunek, Josef Vasícek, Jan Marek, a svéd Stefan Liv, a fehérorosz Ruszlan Szalej, a lett Karlis Skrastins, míg az edzői stáb tagjai – a kanadai Brad McCrimmon vezetőedző, és segítői, az orosz Igor Koroljov és Alekszandr Karpovcev – szintén elismert és híres alakjai voltak a hokivilágnak.

A játékosok közül egyedül Alekszandr Galimov élte túl a balesetet, az ő testfelületének 80 százaléka megégett, és az orvosok küzdenek az életéért. Rajta kívül még egy ember élte túl a katasztrófát, ő a repülőgép személyzetéhez tartozott. Égési sérüléseik kezelésére a fővárosból rendeltek ki szakorvosokat. Összesen 43-an haltak meg.

Címkék: jégkorong

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.