Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 16. 12:10, szerda | Kék hírek
Forrás: MTI

Másodfokon is nyolc évre ítélték az ittasan négy ember halálát kiskunfélegyházi autóst

Másodfokon is nyolc évre ítélték az ittasan négy ember halálát kiskunfélegyházi autóst

Másodfokon jogerősen nyolc év börtönbüntetésre ítélte szerdán a Kecskeméti Törvényszék Losonczi Tibor 46 éves kiskunfélegyházi lakost, aki ittasan balesetet okozott, amelyben négyen meghaltak.

A bíróság az elsőfokú ítélet tényállását megalapozottnak találta, ezért a több ember halálát okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt az első fokon hozott ítéletet helyben hagyta.
A kiskunfélegyházi férfit mellékbüntetésként 4 évre a közügyektől, 8 évre pedig a járművezetéstől is eltiltotta a bíróság.
A férfi 2011. november 14-én Kiskunfélegyháza lakott területén kívül, az 5-ös úton az engedélyezett 90 kilométeres óránkénti sebesség helyett 130-140-nel közlekedett. Vérében 1,80-1,87 ezrelék véralkohol-koncentrációt állapítottak meg.
A szlovák forgalmi rendszámú személygépkocsit a férfi Kiskunfélegyháza felől Kecskemét irányába vezette, és úgy előzte az előtte haladó járműszerelvényt, hogy nem adott elsőbbséget a szemből érkező személygépkocsinak.
A járművek összeütköztek, a baleset következtében négy ember - köztük két gyerek - meghalt, és a balesetet okozó vádlott is súlyosan megsérült.
A férfi már korábban is volt büntetve ittas járművezetés miatt, de a jogosítványát nem vonták be. Ezen kívül a számvitel rendjének megsértése bűntette miatt 3 év próbára bocsátották, mely idő alatt történt a baleset, így a bíróság ezt a tényt is figyelembe vette.
Szörényi Mariann tanácsvezető bíró az ítélet indoklásában elmondta: sem az ügyész hosszabb időtartamú börtönbüntetés kiszabására vonatkozó indítványát, sem a védőnek a büntetés enyhítését kérő fellebbezését a másodfokú bíróság nem fogadta el.
A jogerősen elítélt férfi büntetése háromnegyedének letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön