Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Szeptember 01. 09:54, kedd | Sport
Forrás: mti

Maratoni kajak-kenu vb - Minden idők leglátványosabb versenyét ígérik a szervezők

Maratoni kajak-kenu vb - Minden idők leglátványosabb versenyét ígérik a szervezők

Minden idők leglátványosabb maratoni kajak-kenu világbajnokságát ígérik a jövő hétvégén, Győrben sorra kerülő viadal szervezői annak ellenére, hogy a pályán tíz nappal a rajt előtt rekordalacsony a vízszint.

Kadler Gusztáv, a szervezők vezetője elárulta, kotrással igyekeznek javítani a helyzeten.
"Természetesen nem mi, hanem a helyi vízügy szakemberei - mondta. - Muszáj kicsit alakítani a medret, mert nagy mezőnyök lesznek, teljes szélességében szükségünk lesz a Mosoni-Dunára. Ezen kívül még egy dolgot tudunk csinálni, fohászkodunk az égiekhez, hogy a hátralevő néhány napban legyen némi csapadék, vagyis pont az ellenkezőjét tesszük, mint 2007-ben, amikor mindent elöntött a víz."
Hozzátette: nemcsak a mederben zajlanak az előkészületek, a céltorony alatt egy hatalmas EU-s beruházás keretében megújul a partfal.
"Szerencsére az utóbbi hetekben itt is nagy lendületet vett a munka, így a világbajnokság kezdetéig a pálya központi részét érintő rendezés az ígéretek szerint befejeződik. Optimista vagyok, a nehézségek ellenére úgy érzem, hogy a maratoni vb-k történetének leglátványosabb versenyére készülhetünk" - fogalmazott.
Kadler Gusztáv elmondta, hogy a versenypálya minden eddiginél jobban belátható lesz szabad szemmel, hiszen egy kör csak 3,8 kilométer hosszú, így szinte az összes jelentős esemény a lelátó körül zajlik majd. A nézők három kivetítőn követhetik a versenyt, a lelátón ülve minden pillanatát végigélhetik.
"Az esemény során egyébként is teljes kiszolgálásra törekszünk, olyan hétvégét képzelünk el, ahol három napon át az egész család jól érzi magát - idézte Kadler Gusztávot a magyar szövetség keddi hírlevele. - A tribün környékén vásárolható majd étel, ital több helyen, a vásárvárosban bemutatjuk a szigetközi népi foglalkozásokat, lesznek például fazekasok és kosárfonók, valamint jönnek arcfestők is. Ezen kívül fotó készül majd az összes nézőről, amit el lehet tenni emlékbe, vagy akár fel lehet tölteni azonnal a közösségi oldalakra is. Amíg a felnőttek versenyt néznek, addig a legkisebbek számára lesz gyermekmegőrző, ugráló-vár, játszóház, jönnek mesemondók is."
Hozzátette: az eseményt az M4 Sporton élőben lehet majd követni.
Olyan képi világra törekszünk, ami reményeink szerint etalon lesz. Tizenhat HD kamera, három drón és egy flycam biztosítja majd, hogy a nézők mindig akcióközelben legyenek és élvezhessék a vízi ütközeteket. A kajak-kenu közvetítéseket tekintve mi itthon mindig is a többi ország előtt jártunk, ezt az egy lépés előnyt igyekszünk megtartani - jelentette ki.
A jövő péntektől vasárnapig sorra kerülő vb-re rekordszámú nevezés érkezett, 43 ország jelezte, hogy versenyzőivel részt vesz a világbajnokságon. Kadler Gusztáv, aki egyben a hazai szövetség alelnöke és a győri klub szakosztályvezetője, azt mondta: kimagasló eredményekre számít a magyar indulóktól, nagyon bízik abban, hogy ők szerzik majd a legtöbb aranyérmet és az összesített versenyben is a magyar válogatott végez majd az élen.
Győr 1999 és 2007 után harmadszor lesz maratoni kajak-kenu vb házigazdája, ezzel a magyarok az első triplázók.

slr \ skt \ gry

MTI 2015. szeptember 1., kedd 9:44

MTI fotó: Kovács Tamás - archiv




Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok