Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. December 11. 07:05, vasárnap | Külföld
Forrás: mno.hu

Magyar segítség Fukusimának

Magyar segítség Fukusimának

Összevont Mikulás- és karácsonyi ünnepséget tartottak a fukusimai keresztény óvodában.

Ahol a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai átadták a magyarok által küldött ajándékokat, amelyeket a budapesti Nobu étterem jótékonysági vacsoráján és a Juventus Rádió Segélykoncert Japánért elnevezésű rendezvényén gyűjtöttek.

A magyar segélyszervezet a gyerekeknek adott ajándékok mellett hozzájárul egy játszótér sugármentesítéséhez (az óvodások március 11. óta nem játszatnak a szabadban, mert az épület környékén is szennyeződött a talaj), és támogatja az atomkatasztrófa miatt kitelepített, valamint Iwate tartományban a szökőár miatt otthontalanná vált, a természeti csapás óta ideiglenes szálláshelyeken élő családokat.

A magyar segélyszervezet által támogatott oktatási intézménybe olyan családok gyerekei is járnak, akik a balesetet megelőzően az erőműtől alig öt kilométerre éltek, és most ideiglenes szállásra kényszerültek.

Az óvodás gyermekek az ajándékot saját rajzaikkal és az alkotásaikra írt köszönetekkel honorálták. Az egyik ajándék rajz címe: A robot, amely elpusztítja a sugárfertőzést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.