Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2012. Október 17. 07:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Magánélet vagy karrier? - fontosabbak a barátok

Magánélet vagy karrier? - fontosabbak a barátok

Az emberek döntő többségének fontosabb a baráti kör, mint a szakmai előmenetel. Ha választhatnak, a válaszadók 61 százaléka inkább a privát kapcsolatainak ápolása, semmint a munkahelyi ranglétrán felfelé lépdelés mellett dönt - az Ipsos nemzetközi adatai alapján.

A BRIC országokban (Brazília, Oroszország, India, Kína), a Közép-Keleten és Afrikában „fifti-fifti” ez az arány. Indonéziában és Indiában a legmagasabb a „karrieristák” aránya (előbbiben közel kétharmados) – ők akár az életre szóló barátságukat is feláldozzák, csak hogy befussanak, de például Japánban is az európai szinten van (29%) ugyanez a mutató.

A vizsgált országok közül egyébként egyedül Svédországban (18%) akarnak kevesebben karriert építeni a sírig tartó barátságok helyett, mint Magyarországon (26%)! Nálunk úgy látszik, hogy a magánélet fontosabb, mint a munka – vagy egyszerűen túl kicsi a foglalkoztatás ahhoz, hogy elérjük az európai átlagot (28%)?

Létezik egy utolsó kívánság, amit még soha senki sem mondott még a halálos ágyán: „Bárcsak többet dolgoztam volna!” Talán igaza volt Darwinnak, amikor azt állította, hogy egy ember értékének legjobb fokmérői a barátai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:06, kedd | Életmód

Egyre többen választanak több streamingszolgáltatót

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.