Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 29. 15:12, vasárnap | Sport
Forrás: Ambrus Gábor, az MTI különtudósítója jelenti | MTI Fotó: Illyés Tibor

London 2012 - Ungvári negyeddöntős

London 2012 - Ungvári negyeddöntős

A 66 kg-os Ungvári Miklós bejutott vasárnap a negyeddöntőbe a londoni olimpia cselgáncstornáján.

A háromszoros Európa-bajnok magyar dzsúdós előző két meccsén összesen 36 mp-et töltött a tatamin, de a szlovén Rok Draksic ellen nem számíthatott hasonlóan könnyű továbbjutásra: a nála hét évvel fiatalabb rivális az idei Eb bronzmérkőzésén ipponnal verte őt.
A ExCeL központ ezúttal is telt házzal üzemelő cselgáncstermében érvényes akció nélkül telt el az első perc, majd Ungvárinak volt egy jó támadásindítása, de Draksic sikerrel védekezett. Másfél perc után a vezetőbíró mindkét dzsúdóst intette, majd újabb egy perc elteltével a szlovént másodszor is, így Ungvári jukóval vezetett. A hátralévő időben folyamatosan ment előre, s támadást kezdeményezett, nehogy a bírók visszaadják a figyelmeztetést. Draksic nem tudott kibontakozni, sőt egyszer felmerült a lehetősége, hogy lábra fogásért leléptetik, de miután visszanézték a jelenetet, folytatódott a meccs. Az utolsó másodpercekben is Ungvári rutinja érvényesült, aki - csakúgy, mint korábbi meccsei után - azonnal az öltözőbe vonult, nem állt meg nyilatkozni.
A 31 éves magyar a negyeddöntőben az eddig egy Világkupa-versenyt nyert lengyel Pawel Zagrodnikkal találkozik, aki az első körben meglepetésre a kétszeres vb-ezüstérmes brazil Leandro Cunhát búcsúztatta, majd az azeri Armen Azarjan ellen győzött hosszabbítás után.

Címkék: Olimpia-London2012

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.