Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Szeptember 29. 21:15, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu

Levágott Orbán-fej: primitív módon uszítottak Bajnaiék

Levágott Orbán-fej: primitív módon uszítottak Bajnaiék

A KISZ-tag Bajnai Gordon és csapata viccet űzött az 1956-os forradalmat követő kommunista terror és diktatúra által tönkretett magyar családok százezreinek emlékéből – közölte a Fidesz annak kapcsán, hogy az Együtt–PM és szövetségesei vasárnap ledöntötték Orbán Viktor szobrát, majd a Terror Házához vitték. A bukott miniszterelnöknek jól láthatóan nagyon tetszett a szobordöntés.

Közönséges, fenyegető hangnemű beszédekkel és performance-szal ünnepelte második születésnapját Bajnai Gordon szövetségese, a Szolidaritás Mozgalom a fővárosi Clark Ádám téren, ahol kommunistákhoz hasonlította Orbán Viktort és a Fideszt az egykori KISZ-tag Bajnai.

A volt miniszterelnök a Szolidaritás mozgalom budapesti rendezvényén az „öregedő orbánisták állampártjának” nevezte a Fideszt. Bajnai „fülkeszabadságharcot” hirdetett a választásokra, ahol szerinte a normális emberek szállhatnak szembe Orbán zsoldosaival. A politikus arról is beszélt, hogy a Fidesz által felmondott „szolidaritási szerződést” újra fogja kötni.

A rendezvényen egy szobrot is állítottak, ami kommunista diktátorként ábrázolta Orbánt. A hungarocell szobornak elfűrészelték a lábát, majd ledöntötték, a fejét levágták és a színpadra vitték. A performanszt a közönség megtapsolta, valamint Bajnai is rendkívüli módon élvezte a helyzetet. A rendezvényen a Dopeman néven ismert Pityinger László is fellépett, ahol ismét előadta a himnusz káromkodásokkal teli átdolgozását, valamint a „B... meg az Orbánt, b... meg a kormányt” – című darabját is. Pityinger ezt követően bele is rúgott a ledöntött szobor fejébe. A szobormaradványt az egyik demonstráló ököllel megütötte, volt olyan is aki késsel vágott ki abból egy darabot, és akadt aki ráfeküdt arra. A szobor levágott fejét elvitték a szervezők a Szolidaritás központi székházába.

Bajnaiék 1956-on viccelődtek

Egyedül Bajnai Gordon képes arra, hogy még azt is lerombolja, ami nem is létezik – olvasható a Fidesz közleményében. Úgy látják, Bajnai ma egyedül saját magát leplezte le, megmutatta, hogy fogalma sincs arról, mi az a szolidaritás, amiről naponta prédikál. Amiből Bajnai Gordon és barátai ma viccet csináltak és szórakoztak, az egy tragikus és fájdalmas időszak emléke, az 1956-os forradalmat követő kommunista terror és diktatúra által tönkretett magyar családok százezreinek emlékének a megcsúfolása – zárul a kormánypárt közleménye.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;