Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Május 22. 15:03, péntek | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Lefoglaltak két tigrist, miután egyiküket egy mexikói város utcáin járkálva filmezték le

Lefoglaltak két tigrist, miután egyiküket egy mexikói város utcáin járkálva filmezték le

Lefoglaltak egy magánháznál két bengáli tigrist, melyek egyike egy mexikói város utcáin járkált és egy közösségi médián terjedő felvétel szerint lasszóval akarták befogni.

Az állatokra a Jalisco állambeli Tlaquepaque városban készült videó hívta fel a mexikói környezetvédelmi hivatal figyelmét - számolt be róla a BBC hírportálja.

A két nagyvad tulajdonosa meg tudta mutatni a dokumentumokat, melyek szerint törvényesen tartotta a háznál az állatokat, de azt már nem tudta bizonyítani, hogy a biztonsági előírásoknak is eleget tett volna.

A város lakóit megdöbbentette a tigrist kergető emberek látványa és telefonjaikkal filmezni kezdték a jelenetet, majd közzétették a Twitteren.

A két tigrist, egy tíz hónapos hím, a másik egy kétéves és kilenc hónapos nőstény, jó egészségi állapotban találták, nem viseltég magukon a rossz bánásmód nyomait.

A hatóság közlése szerint visszakerülhetnek a tulajdonoshoz, ha a közösség védelmét szolgáló védő intézkedéseket be tudja mutatni.

Nem ez volt az első eset, hogy bengáli tigrisek szaladgáltak mexikói városok utcáin. 2017-ben egy kaliforniai ember vásárolt egy tigriskölyköt egy tijuanai lakostól, aki egy felnőtt példányt sétáltatott a városban. A vevőt letartóztatták, amikor megpróbálta a kölyköt átcsempészni az Egyesült Államokba.

Címkék: mexikó, tigris

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.