Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Június 13. 12:04, csütörtök | Sport

Kovács Attila és a keceli autocross

Kovács Attila és a keceli autocross

Interjú Atesszal a június 16-i autocross verseny előtt, amit a Kecel Ringen tartanak meg.

Telefonos beszélgetésünkkor is említetted, hogy nem rég óta vagy autocross versenyző. Miért is választottad ezt a sportot?

- Az autósport iránti szeretet már gyermekkorom óta bennem van. Tizenöt éves koromtól nézőként sokat jártam roncsderbire, gyorsulási versenyekre és néha szlalomra is. Sajnos a szüleim nem rendelkeztek olyan anyagi háttérrel, ami lehetővé tette volna számomra az autóversenyzést bármilyen formában. Nagyon régi vágyam volt már, hogy autóversenyző legyek. Sokáig szemezgettem a Rallyval, de ahogy kicsit elkezdtem belemerülni a részletekbe, rájöttem, hogy anyagilag ezt nem fogom tudni finanszírozni, utána kezdtem el nézegetni a különböző autós szakágakat. A Szlalom versenyek is tetszettek sokáig, egészen addig amíg 2017-ben nem látogattunk el a Kecel Ringre és nem láttam meg az autocrosst. Attól a versenytől tudtam, hogy ez lesz, ami nekem kell.

Beszélnél a Kecel Ring pályáról, ha jól tudom mindig más és más nyomvonalon mentek!

- Igen, a pálya nyomvonala mindig más, ez ugye azért van, hogy ne szokjuk meg a pályát. A menetirányt is változtatják bizonyos időközönként. Nekem mivel ez az első évem, mint versenyző minden verseny szinte olyan mintha az első lenne.

Az autódról mesélnél nekünk? Mit tudhatunk róla?

- Az autóm egy Mitsubishi Colt 1,3-as, széria motorral szerelt. Az autót 2018 novemberében kezdtem építeni, ahogy időm engedte. Kapott egy Audi hűtőt, ami hátulra került valamint egy direkt-szűrőt. Az autó többi része gyári egyelőre.

Milyen eredményt vársz magadtól?

- Az elsődleges célom az, hogy célba érjek és persze ez mellett igyekszem minél jobb eredményt elérni és elhinni, hogy sikerül.

Mik a 2019-es versenyzői terveid?

- Szeretnék minél több tapasztalatot gyűjteni, amit a későbbiekben kamatoztatni tudok.

Az autocrosst, mint szakágat kinek és miért ajánlod?

- Minden olyan embernek, aki szereti az autóversenyt, adrenalint és az izgalmas helyzeteket. Próbáljátok ki nem fogtok benne csalódni. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Mi a véleményed a keceli pályáról, a rendezésről és a hangulatról?

- Mivel én csak az idei évtől autó versenyzem így nincs viszonyítási alapom más pályákhoz, de nekem nagyon tetszik a pálya, a rendezéssel nincs problémám a hangulat kiváló.

Támogatóid?

- A legfőbb támogatóim a Családom. A három kislányom imádják az autóversenyeket.

Ezúton is szeretnék nagyon nagy köszönetet mondani a Feleségemnek a türelemért és a támogatásáért. Valamint szeretnék még köszönetet mondani Bíró Pityunak, és Horváth Zoltánnak a segítő munkájukért.

Szurkoljunk közösen Kovács Attilának a június 16-i autocross versenyen, amit a Kecel Ringen tartanak meg.

- Hajósi Miklós

Címkék: autósport, Autocross

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.