Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. November 25. 08:28, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Kiosztották a Virágos Magyarország 2023-as elismeréseket

Kiosztották a Virágos Magyarország 2023-as elismeréseket

Átadták a legvirágosabb településeknek járó elismeréseket pénteken Budapesten, az Eiffel Műhelyházban tartott ünnepélyes díjkiosztón.

A 2023. évi, jubileumi 30. alkalommal tartott díjkiosztón Győr, Paks, Varsány és Alsómocsolád nyerte el a legvirágosabb település címet - jelentették be a szervezők.

A Virágos Magyarország környezetszépítő verseny 2023-as gáláján öt települési kategóriában és hat kiemelt témában hirdettek győzteseket, több mint 50 szakmai díjat adtak át.

Erdei Bálint, a szervező Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese kiemelte: a verseny nemcsak a közösségi és környezeti értéke miatt meghatározó kezdeményezése az országnak, hanem turisztikai szempontból is kiemelkedő.

A megmérettetésre 9 ezer pályázat érkezett a 30 év alatt, a versenyt folyamatos innováció jellemzi, a kategóriák körét bővítették: idén első alkalommal nevezhettek a települések az Év zöld innovációja díjra - ismertette.

Hozzátette: a Magyar Turisztikai Ügynökség büszkén támogatja a versengést, a tavalyi verseny kiemelt díjazottjai, Zalakaros és Debrecen képviselhetik Magyarországot a 2024-es Entente Florale Europe nemzetközi tájépítészeti és virágosítási versenyen.

Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőjét felolvasva kiemelte: különleges év az idei, amikor a verseny kerek születésnaphoz érkezett, a kezdeményezés nemzetközi szinten is szép eredményeket hozott. A Virágos Magyarország országhatárokon átívelő közösséget építő mozgalommá nőtte ki magát - tette hozzá, és a miniszterelnök nevében gratulált a résztvevőknek és a díjazottaknak.

A versenyre az idén minden korábbinál több, 492 pályázat érkezett. Az idén debütált új kategória, az Év zöld innovációja elismerést a zöldfelületi csapadékvíz-gazdálkodás új módszereinek alkalmazásáért Kecskemét kapta. A Miniszterelnökség különdíját a városok közül Hajdúnánás, a falvak mezőnyében Rajka érdemelte ki. Az MTÜ különdíját Hajdúszoboszló és Salföld kapta.

A Virágos Magyarország 2023-as díjazottjainak teljes névsora elérhető a verseny honlapján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;