Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Január 11. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kínai orvoslást oktatnak majd a pécsi egyetemen

Kínai orvoslást oktatnak majd a pécsi egyetemen

Xiao Qian, kínai nagykövet vezette küldöttség tárgyalt Pécsett a Konfúciusz Intézet létrehozásának részleteiről, valamint a további kínai-magyar együttműködési lehetőségekről. Az intézet missziója az évezredes múltra visszatekintő kínai orvoslás hagyományainak megismertetése és terjesztése lesz - írta a bama.hu.

A Rektori Tanácsteremben Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora, Komlósi László rektorhelyettes, és Betlehem József, az Egészségtudományi Kar dékánja fogadták a külföldi vendégeket. A kínai oldalt képviselték a nagykövet úr mellett többek közt Li Xinhua, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének oktatási csoportvezetője, valamint Wang Hongliang kereskedelmi tanácsos is.

A kínai nagykövet immáron másodszorra járt Pécsen. Legutóbb, a tavaly éveleji találkozón született meg a Konfúciusz Intézet közös kialakítását támogató döntés - ez alkalommal a megvalósítás kérdései kerültek sorra. A kínaiak véleménye szerint a pécsi egyetem alkalmas a hagyományos kínai orvoslásnak megfelelő intézmény megépítésére, melyhez a követség abszolút támogatását élvezi. A kínai delegáció szerint a Konfúciusz Intézet minél gyorsabb létrehozása a magyar kormányfő pekingi látogatása miatt időszerű, ez a lépés nyitást jelent a magyar-kínai együttműködések irányába.

Az egyetem rektora bejelentette, hogy tavasszal egy delegációval egyetemlátogatásra készül Kínába, hogy tovább bővítse a sikeres együttműködés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk