Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2021. Május 27. 07:35, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Június 26-án rendezik meg a Múzeumok éjszakáját

Június 26-án rendezik meg a Múzeumok éjszakáját

Június 26-án rendezik meg a Múzeumok éjszakáját, amelyen országszerte koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal várják a látogatókat.

Az újranyitás utáni első országos jelentőségű kulturális eseményre eddig csaknem 250 intézmény regisztrált, így egy év kihagyás után a látogatók az éjszakai programok során ismét birtokba vehetik a múzeumokat - olvasható a szervezők MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Mint írják, a 19. alkalommal megvalósuló eseménysorozatra különösen készülnek az intézmények, hiszen ez lesz az első olyan országos kulturális rendezvény, ahol újra személyes jelenléttel várják a látogatókat.

A Szent Iván napjához legközelebb eső szombaton kinyitják kapuikat a múzeumok, és koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket.

A pontos múzeumi kínálatról és az aktuális részvételi feltételekről a www.muzej.hu weboldalon június 10-étől olvashatók részletes információk. A Múzeumok éjszakája honlapján helyszín, időpont és programtípus szerint kereshetők az események, valamint mobilalkalmazás segíti a tájékozódást - áll a közleményben, amely szerint az esemény Facebook- és Instagram-oldalát is érdemes követni, hiszen a szervezők a rendezvényig hátralévő egy hónapban érdekességekkel, információkkal, játékokkal készülnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.