Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. November 25. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Ismét Karel Gott lett a Cseh Csalogány

Ismét Karel Gott lett a Cseh Csalogány

Ismét Karel Gott lett a Csehország legnépszerűbb könnyűzenei énekese.

A Cseh Csalogány (Cesky slavík) elnevezésű országos szavazáson az idén is Gott kapta a legnagyobb támogatást. Az énekes tartós népszerűségét jól mutatja, hogy az 1962-óta megrendezésre kerülő ankét (amely eredetileg Arany Csalogány néven futott) eddigi 48 évfolyamában Karel Gott 38 alkalommal végzett az első helyen.
Az eredményhirdetésen, amelyre szombaton este került sor Prágában, az énekes külföldi turnéja miatt nem tudott részt venni.
"Nagyon büszke vagyok a csalogányos gyűjteményemre. Köszönöm a bizalmat. Ígérem, jövőre mindent megteszek annak érdekében, hogy az eredményhirdetésen részt vehessek" - üzente Gott a németországi Stuttgartból, ahol régóta betervezett, s ezért már el nem halasztható fellépése volt.
Gott a legjobb férfi énekes-kategóriában aratott győzelme mellett lett a legtöbb szavazattal az abszolút győztes is. A női énekesek kategóriájában Lucie Bílá lett az első, aki eddig 16 alkalommal hódította el ezt a címet.
A legjobb együttesnek a prágai Krystof zenekart választották a szavazók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.