Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Július 30. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás - Négy szír állampolgárt kiraboltak Szegeden

Illegális bevándorlás - Négy szír állampolgárt kiraboltak Szegeden

Négy szír állampolgárt kiraboltak Szegeden szerdán, a rendőrség elfogta az egyik gyanúsítottat, társát még keresik - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, a zöldhatárt illegálisan átlépő szír állampolgárokat egy férfi társával vette fel autójába Szegednél szerdán hajnalban. A gyanúsítottak abban állapodtak meg a négy határsértővel, hogy fejenként 750 euróért elviszik őket Budapestre. Útközben egy fegyverutánzattal a náluk lévő pénz átadására kényszerítették a szíriai utasokat, majd kitették őket Szegeden. A határsértők ezután kértek rendőri segítséget.

A nyomozók megállapították a menekülő személyautó rendszámát, majd a rendőrök Hódmezővásárhely központjában felismerték a járművet, és elfogták a benne ülő R. Zoltánt. A kocsiban megtalálták a rabláshoz használt gáz-riasztópisztolyt is – tudatta az őrnagy.

A rendőrség fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a 21 éves hódmezővásárhelyi férfit és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A társát még keresik a rendőrök.

Címkék: bevándorlás, migráns

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.