Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Február 09. 13:24, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás – egyre több a rongáló határsértő a magyar határnál

Illegális bevándorlás – egyre több a rongáló határsértő a magyar határnál

Az elmúlt hónapok legnagyobb migránscsoportját fogták el kedd délelőtt Röszkénél, akik illegális határátlépést kíséreltek meg. A határsértők a drótakadályt ledöntötték, az acélhálón pedig csípőfogóval lyukat vágtak.

Elfogott határsértők készülnek felszállni egy rendőrségi járműre Röszke térségében 2016. február 9-én. Ezen a napon 24, magát pakisztáni, indiai és nepáli állampolgárnak valló férfit fogtak el egy csoportban, miután a határzárat megrongálva illegálisan magyar területre léptek. Az elfogottak egy nagyobb csoport tagjai voltak. Mintegy tucatnyian, amikor észrevették a feléjük közeledő magyar rendőröket és katonákat, visszatértek a határ vajdasági oldalára.

Egy rendőr irányítja a járőröket a stabil hőkamera képei alapján a röszkei határállomás épületéből 2016. február 9-én. Ezen a napon 24, magát pakisztáni, indiai és nepáli állampolgárnak valló férfit fogtak el egy csoportban, miután a határzárat megrongálva illegálisan magyar területre léptek.

Egy rendőrautó áll a megrongált határzárnál Röszke térségében 2016. február 9-én. Ezen a napon 24, magát pakisztáni, indiai és nepáli állampolgárnak valló férfit fogtak el egy csoportban, miután a határzárat megrongálva illegálisan magyar területre léptek.

A Csongrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a migrációs válsághelyzet tavaly szeptemberi kihirdetése óta összesen 1095 elkövetővel szemben határzár tiltott átlépésének bűntette miatt, két terhelt esetében pedig határzár megrongálásának bűntette miatt kezdeményezett gyorsított eljárást a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség. Az elmúlt három hétben az ügyészség 179 migráns bíróság elé állítását kezdeményezte.


MTI Fotók: Kelemen Zoltán Gergely

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.