Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Október 10. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ígéretesnek bizonyul egy új rák elleni gyógyszer

Ígéretesnek bizonyul egy új rák elleni gyógyszer

Egy ausztrál esőerdőből származó növény magjaiból készítettek a kutatók rák elleni gyógyszert még évekkel ezelőtt. A szer úgy tűnik hatásos, azóta sikeresen alkalmazták a fejen és a nyakon megjelenő daganatok, valamint a vastagbélrák kezelésére állatokban - számol be az eredményekről aFox News.

Az előzetes klinikai vizsgálatok során a kutatók azt találták, hogy az úgynevezett EBC-46 nevű injekció egyetlen adagjával sikerült a rákos sejtek gyors lebontása. 'A legtöbb esetben már egyetlen injekció kárt okozott a rákos sejtek életképességében, a beadásától számított 4 órán belül, s végül nem sokkal később el is pusztította a tumorokat' - mondta Glen Boyle, a kutatást végző QIMR Berghofer Medical Research Institute szakembere.

A klinikai vizsgálat során az esetek 70 százalékában tartósnak és hosszú távúnak bizonyult az injekció eredménye, a 12 hónapos utánkövetési időszak során csak nagyon kevesen estek vissza.

Az eddigi kutatások során állatorvosok kísérleteztek a gyógyszerrel a tumorok zsugorítása és elpusztítása céljából kutyákon, macskákon és lovakon. További klinikai vizsgálatok folynak jelenleg is Ausztráliában és az Egyesült Államokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során