Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 05. 05:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Hetvenegymillió forintot meghaladó orgazdaság miatt indult büntetőper a Zalaegerszegi Törvényszéken

Hetvenegymillió forintot meghaladó orgazdaság miatt indult büntetőper a Zalaegerszegi Törvényszéken

Hetvenegymillió forintot meghaladó orgazdaság és egyéb bűncselekmények miatt indult büntetőper tizennyolc vádlott ellen szerdán a Zalaegerszegi Törvényszéken.

A vádirat szerint a vádlottak mintegy 400 tévékészüléket szállító félpótkocsit cseréltek el egy rakomány nélküli félpótkocsira. A lopást úgy próbálták meg leplezni, hogy az üres pótkocsit a Csehországban felgyújtották.
A súlyos anyagi gondokkal küszködő Zala megyei fuvarozócég 2009 júliusában megbízást kapott egy rakomány LCD-televízió szállítására. A vádlottak megállapodtak abban, hogy azt a látszatot keltik, mintha külföldön ismeretlenek ellopták volna a rakományt. A nyerges vontatóhoz csatlakozó félpótkocsi forgalmi rendszámát még indulás előtt a telephelyen átszerelték egy másik félpótkocsira.
Az éjjeli órákban a GPS-nyomkövetővel ellátott járműszerelvényre mintegy 400 televíziókészüléket rakodtak fel, a lezárt félpótkocsit acélsodronnyal és plombával is lezárták. A rakományt útnak indították, de a korábban kapott utasításának megfelelően egy panzió parkolójában megálltak, majd a televíziókat tartalmazó leplombált állapotú félpótkocsit lekapcsolták a nyerges vontatóról, és egy üres pótkocsit csatlakoztattak a járműszerelvényhez, majd ezzel indultak el a célállomásra. A 400 tévékészüléket a fuvarozócég munkatársai eltulajdonították.
Az üres járműszerelvénnyel Csehországban megálltak egy autópálya melletti parkolóhelyen, a teherjárművet lezárták, majd elmentek. Társaik később a parkolóhelyre érkeztek, a korábban kapott kulccsal kinyitották a nyerges vontató ajtaját. Megsemmisítették a jármű GPS-nyomkövetőjét, majd a járműszerelvénnyel egy az autópálya közelében található erdős részhez hajtottak, és az üres kocsit felgyújtották. A kiégett járműszerelvényt később a cseh hatóságok találták meg.
A rendőrségen a fuvarozócég azt jelentette be, hogy szállítmányát ellopták.
A vádlottak az orgazdasággal 71 millió forintot meghaladó kárt okoztak.

Címkék: Bíróság-jog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön