Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. December 05. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Három az egyben: szakszervezetek egyesültek

Három az egyben: szakszervezetek egyesültek

Magyar Szakszervezeti Szövetség néven egyesül pénteken az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), valamint a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) - derül ki a szakszervezetek MTI-hez szerdán eljuttatott meghívójából. A Magyar Szakszervezeti Szövetség mintegy 250 ezer tagot tömörít majd.

A három érdekképviseleti szövetség idén május elsején jelentette be, hogy a munkavállalók érdekvédelmének fejlesztését szolgáló egységes szakszervezeti konföderációt alakítanak.
A Magyar Szakszervezeti Szövetség mintegy 250 ezer tagot tömörít majd.

Mindhárom konföderáció megtette a javaslatát egy elnökre és két alelnökre, és a pénteki alapító kongresszuson döntenek a vezetők személyéről, illetve az elnökségi tagokról is. Mindhárom szervezet 6-6 elnökségi tagot delegál majd.

Székely Tamás, az ASZSZ elnöke - aki az elnöki posztra is aspirált - szerdán az MTI érdeklődésére elmondta, hogy elvállalta az egyik alelnöki posztra szóló jelölést. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a pénteki alapító kongresszuson döntenek a küldöttek az elnökről és az alelnökökről.

Varga László, SZEF elnöke az eddigi információk szerint nem aspirált az új konföderáció vezetésére, így ő lehet a másik alelnök-jelölt, vagyis Pataky Pétert, az MSZOSZ elnökét jelölhetik az új szövetség élére. Varga László még októberben azt mondta az MTI-nek az elnök személyéről: 'normális működés esetén' nem aspiráció kérdése, hogy ki lesz az elnök, hanem konszenzus eredménye kell hogy legyen. Nem a vezető a lényeg, hanem hogy a megújuló szervezet eredményesen képviselje a munkavállalók érdekeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során