Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Április 14. 09:37, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Folytatódnak a NAV szoftverellenőrzései az autószerelő műhelyekben

Folytatódnak a NAV szoftverellenőrzései az autószerelő műhelyekben

Egerben hét helyszínen tartottak szoftverellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatósága járőrei, ahol összesen négy számítógépet foglaltak le, mert azokon nem jogtiszta szoftver működött. A bűncselekmények elkövetési értéke meghaladja a 2,5 millió forintot - közölte a NAV a Facebook-oldalán hétfőn.

A közlemény szerint a szervizek szoftverellenőrzéseit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tovább folytatja.
Az egri ellenőrzés lakossági bejelentés alapján történt. A szakemberek hét különböző egri autószervizben tartottak átfogó szoftverellenőrzést.
Az ellenőrzött szervizek közül háromban az általános irodai, illetve gépjárműipari szoftverek illegális verzióit találták az ellenőrök. Az akció során az egyik műhely tulajdonosa – az illegális szoftvertartalom felderítését akadályozandó – még a számítógépét is megpróbálta tönkretenni.
Az ellenőrzésen szakértőként vett részt a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szoftver-szaktanácsadó csoportja is, segítve a járműipari adatbázisok, szoftverek legalitásának megállapítását.
A lefoglalt bizonyítékok alapján a pénzügyőrök szerzői, vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár