Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 09. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: MTI

Felhős, szeles, de tavasziasan enyhe lesz a hétvége időjárása

Felhős, szeles, de tavasziasan enyhe lesz a hétvége időjárása

Felhős, szeles, de továbbra is tavaszias idő várható a hétvégén. A hajnalok enyhék lesznek, napközben pedig a legmelegebb órákban továbbra is 13-19 Celsius-fok várható, de vasárnapra kissé visszaesik a hőmérséklet.

Szombattól többfelé kell esőre készülni - derül ki az HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken többnyire erősen felhős idő várható, inkább csak átmeneti jelleggel vékonyodhat el a felhőzet és süthet ki a nap. Gyenge eső helyenként, elsősorban az északkeleti tájakon fordulhat elő. A délnyugati szelet több helyen kísérik erős, a Dunántúlon olykor viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13-19 fok között változik, de az északkeleti határszélen előfordulhatnak 10 fok alatti értékek is.

Szombaton napközben közepesen vagy erősen felhős lehet az ég rövidebb-hosszabb napos időszakokkal, majd délutántól dél felől beborul. Délutánig csak az északkeleti vármegyékben lehet gyenge eső, estétől viszont egyre többfelé. A déli szél főként, de nem kizárólag a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6-12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13-19 fok között alakul.

Vasárnap jórészt borult lesz az ég, csak a délkeleti határ közelében lehetnek felszakadozások. Vasárnapra virradóra és napközben összességében sok helyen eshet az eső, a Dunától keletre záporok is lesznek, a Tiszántúlon azonban kevesebb helyen valószínű csapadék. A déli, délkeleti szél az Alföld délkeleti részein megerősödik. Napközben a Dunántúlon északnyugatira fordul a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6-12, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9-14 fok között valószínű, de az Alföld délkeleti részein ennél több fokkal melegebb lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.