Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Július 17. 17:16, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Fegyházra ítélték a 2011-es nagykovácsi emberölés vádlottjait

Fegyházra ítélték a 2011-es nagykovácsi emberölés vádlottjait

Tizennyolc, illetve tizenhét év fegyházra ítélte első fokon, nem jogerősen a 2011-ben Nagykovácsiban elkövetett emberölés első- és másodrendű vádlottját a Budapest Környéki Törvényszék, az ügy harmadrendű vádlottja tíz év börtönbüntetést kapott - tájékoztatta a törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Koszta János közölte: a három férfit az ügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból elkövetett emberöléssel és más bűncselekményekkel - lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel - vádolta meg.
Az elsőrendű vádlottat felbujtóként, a másodrendűt tettesként, a harmadrendűt bűnsegédként ítélték el.
Az áldozat holttestére annak nagykovácsi házában egy ismerőse talált rá 2011. augusztus 22-én.
A rendőrség megállapította, hogy az elsőrendű vádlott többször is kölcsönt kért az áldozattól, 2006-2007-ben már többmilliós összegeket, ami után havi egymillió forint kamatot adott. A törlesztést egyre nehezebben tudta fizetni: személygépkocsija, édesanyja autója és az édesanyja nevén lévő garázsok is az áldozat birtokába kerültek.
A bűncselekmény elkövetését a másodrendű vádlott vállalta, aki az eladósodott férfi üzlettársa volt, közös bevételük pedig a kölcsönök törlesztésére ment el.
Az elkövető a nagykovácsi ingatlan vevőjelöltjeként jutott be a házba augusztus 19-én, és a férfit előbb tarkón, majd mintegy 50 centiméterről arcon lőtte. Hárommillió forintot zsákmányolt, majd égő gyertyákat helyezett el a házban, leszerelte a gáztömlőt a vezetékről, és megnyitotta a csapot, hogy a ház felrobbanjon.
A megszerzett pénzből a fegyvert szállító harmadrendű vádlott is részesedett.
Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a védelem felmentésért és enyhítésért fellebbezett.

Címkék: Bűnügy-ítélet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.