Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. December 26. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti/fotó: MTI/Kovács Attila

Erdő Péter: senki nem maradhat ki a szeretet ünnepéből

Erdő Péter: senki nem maradhat ki a szeretet ünnepéből

Senki nem maradhat ki a szeretet ünnepéből, legyen bár idős vagy magányos, beteg vagy kitaszított, elfoglalt ember, akit életének feladatai akadályoznak abban, hogy önmaga legyen és észrevegyen másokat is

- mondta Erdő Péter magyar katolikus egyházfő pénteken, az esztergomi Bazilikában tartott hagyományos karácsonyi misén.

A bíboros hozzáfűzte: "nem maradhatnak ki azok a gyerekek sem, akiknek egyébként kevés törődés, jó szó és odafigyelés jut, mert könnyebb tárgyakkal kedveskedni nekik, mint megadni, amire igazán szükségük van: a személyes foglalkozást, az értelmes, boldog élet megbízható szabályait".

Az esztergom-budapesti érsek felidézte, hogy a járvány miatt különösen nehéz volt az elmúlt esztendő. "De megéreztük, hogy szükség van minden tudásunkra, igyekezetünkre, hogy figyelnünk kell egymásra, és tudni kell áldozatot is vállalni" - fogalmazott.

Erdő Péter arra kérte a híveket, hogy egy telefonhívással, egy üzenettel, egy jókor érkező küldeménnyel vagy néhány jó szóval szerezzenek örömet karácsony táján is.

"Akkor válunk igazán önmagunkká, akkor teljesedik ki a szabadságunk is, ha a saját pillanatnyi érdekünkről le tudunk mondani, ha másokért áldozatot is tudunk vállalni. Már itt a Földön is így lehetünk igazán boldogok" - mondta a bíboros.

Erdő Péter hangoztatta: Isten irgalmassága jelenik meg karácsonykor, amelyre világnak olyan nagy szüksége van.

"Legyen az idei karácsony az isteni irgalmasság ünnepe! Szülessünk újjá az egymás iránti szeretetben és felelősségben!" - zárta karácsonyi miséjét az esztergom-budapesti érsek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére