Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2016. November 05. 04:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Előzetesben marad a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja

Előzetesben marad a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja

Előzetes letartóztatásban marad a szeptember 24-i Teréz körúti robbantás gyanúsítottja - közölte a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-vel.

Felidézték, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság október 21-én elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. Az első fokon eljáró bíróság végzése ellen azonban a gyanúsított és védője fellebbezett.

Hangsúlyozták: a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék szerdán helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, a bírói tanács nem találta alaposnak a fellebbezéseket.

A másodfokú bíróság kiemelte, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság eleget tett a törvényben előírt kötelezettségének, megvizsgálta, hogy fennállnak-e a legsúlyosabb fokozatú kényszerintézkedés elrendelésére előterjesztett indítvány törvényi előfeltételei, és számot adott arról, hogy eljárásjogilag indokolt az alkalmazott kényszerintézkedés.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint az elsőfokú bíróság helyesen állapította meg, hogy a férfi megalapozottan gyanúsítható a bűncselekménnyel.

A másodfokú bíróság egyetértett azzal, hogy a kiszabható büntetés mértékére, a gyanúsított bizonytalan egzisztenciális körülményeire, a házkutatás során lefoglalt tárgyakra tekintettel, a nyomozás eredményes lefolytatása érdekében az eljárás jelenlegi, kezdeti szakaszában indokolt a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása.

A Budai Központi Kerületi Bíróság döntése törvényes, indokolása részletes és alapos, ezért azt a Fővárosi Törvényszék helybenhagyta - írták, hozzátéve: a végzés jogerős.

Szeptember 24-én éjjel robbantottak a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél, két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen. A Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.