Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Május 16. 17:10, szerda | Belföld
Forrás: mti

Elkezdődött az édesanyja megölésével vádolt mernyei férfi pere

Elkezdődött az édesanyja megölésével vádolt mernyei férfi pere

Elkezdődött szerdán az édesanyja megölésével vádolt mernyei férfi büntetőpere a Kaposvári Törvényszéken - közölte a bíróság sajtószóvivője az MTI-vel.

Vadócz Attila közölte: az előzetes letartóztatásban lévő 44 éves férfit a Somogy Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, életveszélyt okozó testi sértés kísérletével és kapcsolati erőszakkal vádolja.

A vád szerint a férfi évek óta együtt élt édesanyjával, később hozzájuk költözött az asszony élettársa. A vádlott éveken keresztül rendszeresen fenyegette és bántalmazta édesanyját.

A vádirati tényállás szerint a férfi tavaly április elsején erősen ittasan ért haza, majd szóváltásba került édesanyjával és a nő élettársával.

A vádlott a férfival dulakodni kezdett, majd egy szárvágóval a nyakán megsebesítette, s csak a véletlenen múlt, hogy férfi nem szenvedett életveszélyes sérülést.

A férfi ezután édesanyjára támadt, akit egy 17 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel nyakon szúrt, bakanccsal fejbe rúgta, a nő arcába taposott, illetve mellkasát is megrúgta, majd egészen a rendőrség kiérkezéséig fojtogatta. A sértett édesanyja az őt ért durva és kitartó bántalmazás következtében a helyszínen meghalt - ismertette a törvényszék.

Vadócz Attila elmondta, hogy a vádlott a szerdai tárgyaláson szóban nem tett vallomást, de fenntartotta a nyomozati szakaszban általa elmondottakat, amelyben lényegében elismerte édesanyja megölését.

A férfi - mint ismertette - védekezésében azzal indolkolta tettét, hogy ittas volt és provokálták. A tárgyaláson még tanúkat hallgatott meg a Duduka Attila bíró vezette büntetőtanács.

A per június 6-án elmeorvos-szakértő meghallgatásával folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.