Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Február 20. 14:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Elítélték a két újszülöttjét megfojtó sárkeresztúri nőt

Elítélték a két újszülöttjét megfojtó sárkeresztúri nőt

Első fokon, nem jogerősen tizennyolc év fegyházra ítélték azt a sárkeresztúri nőt, aki három éven belül két újszülöttjét is megfojtotta - közölte a Székesfehérvár Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a vádlott a bűncselekmények elkövetését beismerte, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, így a bíróság az új büntetőeljárási törvény értelmében előkészítő ülésen hozott ítéletet.

A nőt több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés büntette miatt ítélték el. Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A vádlott a másodfokú eljárás befejezéséig letartóztatásban marad - közölték.

A vád szerint a nő 2016 szeptemberében várandós lett a barátjától, akinek később azt mondta, hogy spontán elvetélt. A vádlott 2017 májusában barátja üresen maradt házában megszülte életképes leánygyermekét, majd megfojtotta és a holttestet a ház előtti szeméttárolóba dobta.

A vádlott 2018 nyarán ismét várandós lett az akkori barátjától, de ezt előtte és a környezete előtt is eltitkolta, terhesgondozáson nem vett részt, orvosi ellátásban nem részesült. 2019 márciusában barátja nevelőapjának ingatlanán, egy melléképületben ismét életképes leánygyermeket szült, akit szintén megfojtott, majd a holttestet a melléképületben hagyta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.