Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Február 04. 05:00, kedd | Kék hírek
Forrás: mti

Elítélték a Balla Irma gyilkosságával vádolt férfit

Elítélték a Balla Irma gyilkosságával vádolt férfit

Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt férfit hétfőn a Debreceni Ítélőtábla - közölte a táblabíróság szóvivője az MTI-vel.

Fórizs Ildikó elmondta: a tábla jóváhagyta a Nyíregyházi Törvényszék elsőfokú ítéletét, de nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés helyett nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletében találta bűnösnek D. Lajost.

A vádlott feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

A bíróság szerint a vádlott bántalmazta a sértettet, de azt nem lehet kétséget kizáróan megállapítani, hogy kizárólag ő bántalmazta és ennek következtében hunyt el. Ezért nem róható a terhére a különös kegyetlenség mint elkövetési mód - indokolta a bíró.

Az ítélőtábla nem látta indokát a büntetés enyhítésének vagy súlyosításának, a cselekmény kísérletkénti minősítésével tartotta arányos büntetésnek az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztés büntetést - magyarázta.

A tényállás szerint D. Lajos 2007. április 6-án éjjel támadt rá a képviselőre az otthonában. Feszítővassal előbb többször fejen ütötte áldozatát, majd a nyakára ütött, olyan gégesérüléseket okozva, amelyek következtésben az asszony azonnal belehalt a sérüléseibe.

A sértett holttestét másnap hazaérkező fia találta meg.

A gyilkosság miatt korábban az áldozat fiát, ifj. S. Sándort első fokon 12 év fegyházra ítélték, de másodfokon új eljárást rendeltek el, majd felmentették.

Ifj. S. Sándor számára 2016-ban több mint tízmillió forintos kártérítést ítélt meg a Debreceni Járásbíróság. A harminc hónapot előzetes letartóztatásban töltő férfi korábban bejelentette, hogy a jogerős ítélet után perújítást kezdeményez a kártérítési ügyben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.