Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. Augusztus 28. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Egervári: Rettenetes balszerencse - Dzsudzsák két hónapra kidőlt

Egervári: Rettenetes balszerencse - Dzsudzsák két hónapra kidőlt

Amit tegnap még csak sejteni lehetett, az ma már biztosnak tűnik.

Az orosz Anzsi Mahacskala hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a csapat magyar válogatott játékosa, Dzsudzsák Balázs kulcscsonttörést szenvedett a Rosztov elleni bajnokin, ami miatt legalább kéthónapos kihagyás vár rá. Egervári Sándor szavaival élve, a szélső kiesése a válogatott szempontjából is óriási érvágás a svédek és a moldovaiak elleni kulcsfontosságú Eb-selejtezők előtt.

Dzsudzsák Balázs, az Anzsi Mahacskala magyar válogatott futballistája kulcscsonttörést szenvedett a Rosztov elleni bajnokin (1–1). Egervári Sándor a Nemzeti Sport kérdésére elmondta, egyelőre még nem gondolkodott azon, ki helyettesítheti a szélsőt a Svédország elleni pénteki Eb-selejtezőn.

„Ha valóban súlyos Balázs sérülése, nem számíthatunk rá a hátralévő három Eb-selejtezőn, ami óriási érvágás volna" – nyilatkozta a szövetségi kapitány Dzsudzsák sérülésének hírére még a pontos diagnózis előtt.

Azóta az Anzsi hivatalos honlapján megerősítette azt, amit korábban jeleztünk: Dzsudzsák kulcscsonttörést szenvedett és legkevesebb két hónapos pihenő vár rá.

„Nem ez a megfelelő pillanat, hogy eldöntsem, adott esetben ki helyettesítheti, de akárhogy is alakul, megpróbáljuk a lehető legjobb csapatot összeállítani. Rettenetesen balszerencsések vagyunk ebben az évben" – tette hozzá Egervári.

A magyar labdarúgó-válogatott szeptember 2-án Svédországot fogadja, négy nappal később pedig Moldovában lép pályára a 2012-es Eb selejtezőinek jegyében. Dzsudzsák kiesésével egyetlen klasszikus balszélső maradt a keretben, az első válogatott fellépésre készülő mainzi Stieber Zoltán személyében...

Dzsudzsák kiesése az Anzsit is érzékenyen érinti, hiszen az orosz bajnokság alapszakasza november 6-ig tart, addigra alakul ki a nyolc-nyolccsapatos felsőházi, illetve alsóházi rájátszás mezőnye, de a magyar futballista a jelek szerint az alapszakasz küzdelmeiben már nem vehet részt. (Az orosz bajnokság jövőre átáll az őszi-tavaszi rendszerre, ezért folytatódik a mostani szezon rájátszással.)

A játékos menedzsere, Vörösbaranyi József is kulcscsonttörésről beszélt tegnap a Nemzeti Sportnak, de elmondta, végleges diagnózist a hazai vizsgálatok után állítanak fel az orvosok. Ezzel együtt biztosra vehető, hogy hosszabb kihagyás vár Dzsudzsákra, aki már vasárnap hajnalban hazaérkezett Magyarországra.

Címkék: labdarúgó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok