Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Január 13. 06:56, péntek | Belföld
Forrás: Stop.hu/Autolabor.hu

Detroitban pózol a vadonatúj Mercedes-Benz SL - VIDEÓ

Detroitban pózol a vadonatúj Mercedes-Benz SL - VIDEÓ

Minden téren sokat javult elődjénél.

A hétfőn kezdődött Detroiti Autószalonon találkozhat először a közönség a Mercedes-Benz SL legújabb generációjával. A stuttgartiak nyitott tetejű sportkocsija minden téren nagyot fejlődött elődjéhez képest. Az egyik legnagyobb újdonság a teljes mértékben alumínium karosszéria, aminek köszönhetően 110 kilogrammal könnyebb, mint az acél technológiával készült típuselődje. Mindössze néhány alkatrész készül egyéb anyagból, például a tank mögötti fedél még könnyebb magnéziumból, illetve az A-oszlopokba integrált nagyszilárdságú acélcsövek.

Az SL 500, 4.6 literes V8-as motorja 435 lóerős teljesítményével 12 százalékkal izmosabb elődjénél, kisebb hengerűrtartalom mellett. Fogyasztása 22 százalékkal csökkent, nyomatéka ugyanakkor 530 newtonméterről 700-ra nőtt. Az új SL 350 V6-os motorja változatlanul 3.5 literes, ez 306 lóerős teljesítményt és 370 newtonmétert fejt ki, de beéri 6,8 liter üzemanyaggal 100 kilométeren, azaz csaknem 30 százalékkal lett takarékosabb. Mindkettőhöz széria az ECO Start-Stop funkció.

Az említett újításokon kívül még két újdonságot mindenképpen meg kell említeni. Az egyik a MAGIC VISION CONTROL fantázianevű ablaktörlő-rendszer. A vizet a lapátban elhelyezett cső vezeti közvetlenül a lézerrel kivágott törlőgumi elé - mindkét mozgási irányban. Ezáltal szélvédőmosáskor nem látszik zavaró vízsugár vagy vízfilm, mégis tökéletesen tiszta lesz az üveg. A másik pedig a FrontBass zenerendszer, ami az alumínium-karosszériának a lábtér előtti üregeit használja ki a basszus-hangszóró rezonancia-tereként.

Megérkezett Magyarországra! Kíváncsi az új SL induló árára? Megtudhatja az Autolabor.hu oldalon.

Címkék: Mercedes-Benz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére