Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2018. Május 13. 16:03, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Ázsiában is díjat nyert Révész Bálint filmje

Ázsiában is díjat nyert Révész Bálint filmje

Révész Bálint kreatív dokumentumfilmje, a Nagyi projekt nyerte a tajvani nemzetközi dokumentumfilm-fesztivál \"Next Generation\" díját - közölte vasárnap a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

Ázsia vezető dokufilmes seregszemléje május 4. és 13. között több mint 130 alkotást vonultatott fel a tajpeji mozikban. Fiatal tajvani filmrajongókból álló zsűri ítélte oda a magyar alkotásnak az elismerést, amelyet Révész Bálint rendező személyesen vett át hétvégén a záróünnepségen.

A Filmalap támogatásával készült dokumentumfilm három fiatal srác és nagymamáik anarchikus vállalkozása egy múltbéli utazásra. A hét év élményeit feldolgozó film képet rajzol a generációk közötti kapcsolatról és a XX. század történelmének szubjektivitásáról az egykori angol kémnő, a náci németországbeli táncosnő és a magyar kommunista holokauszttúlélő nagymama emlékei nyomán.

A Nagyi projekt rendezője és egyik főszereplője, Révész Bálint szerint "az eltűnőben lévő generációval csak felszabadultan és korlátok nélkül szabad beszélgetni, másra nincs már idő."

Révész Bálint első filmjével a DOK Leipzig fesztiválon különdíjat nyert ősszel. A Nagyi projekt magyar-brit koprodukcióban, az Új Budapest Film és a Gallivant Film gyártásában készült.

Címkék: díj, film, nagyi projekt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma