Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Szeptember 13. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: MTI

Az akupunktúra hatékonyan csökkenti a krónikus fájdalmakat

Az akupunktúra hatékonyan csökkenti a krónikus fájdalmakat

További bizonyítékot találtak a kutatók arra vonatkozóan, hogy az akupunktúra hatékonyan csökkenti a krónikus fájdalmat.

További bizonyítékot találtak a kutatók arra vonatkozóan, hogy az akupunktúra hatékonyan csökkenti a krónikus fájdalmat - mindezt korábbi tanulmányok átfogó elemzéseként állapították meg, ezzel mintegy 18 ezer esetet figyelembe véve - írja a Health Day spanyol oldala.

Az átfogó tanulmány során 29 korábbi kutatási eredményt vettek szemügyre, így további bizonyítékot találtak arra vonatkozóan, hogy az akupunktúra hatékonyan kezeli a krónikus fájdalmakat.

Az akupunktúra egy ősi kínai orvoslás, amely során megfelelő óvatossággal tűket helyeznek a test különböző pontjaiba. Bár már széles körben alkalmazzák, még mindig vita tárgyát képezi. Sok szakértő azt kritizálja, hogy bár a fájdalom csillapítására hatásos a módszer, de tényleges fiziológiai javulást nem lehet általa elérni.

A szerzők ezúttal az akupunktúra hatását a krónikus fájdalom négy különböző típusában nézték meg: hát- és nyaki fájdalom, osteoarthritis, krónikus fejfájás és a vállban lévő fájdalom. Megállapították, hogy ezeknél az eseteknél az akupunktúra megfelelő fájdalomcsillapítást biztosított.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat: