Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Február 11. 07:38, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI - fotó:illusztráció

Árvíz - Harmadfokú a készültség az Ipolyon

Árvíz - Harmadfokú a készültség az Ipolyon

Harmadfokúra emelték az árvízvédelmi készültséget a Nógrád megyei Ipolytarnócon szerdán késő este, mert az Ipoly folyó vízszintje egy óra alatt 11 centimétert emelkedett

- közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Angyal Eszter elmondta: este 8 órakor 346 centiméteren állt a folyó vízszintje, a vízállás 9 órára 357 centiméterre nőtt.

A szóvivő tájékoztatása szerint az önkormányzat már korábban előkészítette a melegedőhelyet. Mint elmondta, egy lakó döntött úgy, hogy elhagyja a házát, ő rokonaihoz költözött.

A faluban nyolc ingatlan van veszélyben, az épületeket már 1800 homokzsákkal vették körül; a településen a salgótarjáni katasztrófavédelem és három mentőcsoport munkatársai dolgoznak a védekezésben - mondta Angyal Eszter.

Az Ipoly vízszintje szerda reggel még 112 centiméteren állt Ipolytarnócnál. Az időjárási előrejelzés szerint nagy mennyiségű csapadék várható Nógrád megyében, az Ipoly vízszintje a folyó szlovák szakaszán is emelkedik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.